Kryssa genom Panamakanalen 8/11 2017

Kryssa genom Panamakanalen

Kryssa från Los Angeles till Florida genom Panamakanalen 

Antal dagar: 19    Avresa: 8 november 2017    Hemkomst: 27 november 2017

Gruppkryssning med svensk kryssningsvärd

Vi har tillsammans med BIG Travel samlat ihop en grupp trevliga och glada svenskar och tillsammans med dem kryssar ni ombord på fartyget Island Princess som kommer att ta er från Los Angeles till Fort Lauderdale via Panamakanalen som förbinder Atlanten och Stilla havet. För visst är det väl alltid trevligt att vara i ett sällskap där man kan ta en drink tillsammans vid baren, umgås vid poolen och dela upplevelserna med varandra?!

Ombord är varje dag ett nytt äventyr. En kryssning med Princess Cruises ger dig allt vad du kan önska i form av aktiviteter och upplevelser, allt som gör din kryssning till en drömupplevelse.

Resrutt: Los Angeles (Kalifornien) » till havs » Puerto Vallarta (Mexico) » till havs » Huatulco (Mexico) » till havs » San Juan del Sur (Nicaragua) » Puntarenas (Costa Rica) » till havs » Panamakanal (Panama) » Cartagena (Colombia) » Grand Cayman (Cayman Islands) » till havs » Fort Lauderdale (Florida)

Karibisk drink Nicaragua

Dag för dag program 

DAG 1 - Avresa från Sverige
Flyg till Los Angeles med Lufthansa där er härliga resa startar. Ni kommer att bo på Hotel Marriott i Marina Del Rey som ligger 15 minuter från Venice Beach och den berömda strandpromenaden. Hotellet har en fin pool för de som vill koppla av. Rummen är utrustade med platt-tv och luftkonditionering. Välkomstmiddag på kvällen.

DAG 2 - Los Angeles
Vi börjar dagen med en halvdags rundtur i Los Angeles, en utmärkt introduktion till staden och därefter är dagen fri för egna upptäckter. Beverly Hills, Hollywood, Sunset Boulevard, de kända handavtrycken på Mann´s Chinese Theatre. Upplev allt som ni läst om och sett i filmer. I Los Angeles finns något för alla!

DAG 3 - Los Angeles
Vi spenderar dagen som vi vill. Några timmar vid poolen kanske? Upplev Venice Beach och se det brokiga gatuvimlet eller besök Universal Studios (krävs åtminstone sex timmar) eller någon annan nöjespark. Möjligheterna att ha en skön och trevlig dag är oändliga. 

DAG 4 - Ombordstigning
Transfer från hotellet till hamnen för nu är det dags att gå ombord på Island Princess, fartyget som ska ta er med på en upplevelserik resa.

DAG 5 och 6 - Till havs
Ta en drink i Crooners bar eller njut av en cigarr i elegant atmosfär med era nyfunna vänner. På restaurangerna serveras den allra bästa maten och utbudet förändras från dag till dag. För dig som vill tillbringa mycket tid vid poolen kan ni givetvis få mat från någon av Casual Dining restaurangerna och äta vid poolen. 

DAG 7 - Puerto Vallarta, Mexico
Puerto Vallarta sägs vara en mystisk stad som bevarar sina traditioner på torgen, på gatorna och i sina invånare - en stad som uttrycker det färgstarka i kulturen och naturens skönhet, i allt. För den som vågar vara lite äventyrlig, finns här bra möjligheter att kasta sig ut i en nervkittlande Zip-lining i tropisk grönska. Eller varför inte Tequila-provning? 

DAG 8 - Till havs

DAG 9 Huatulco, Mexico
Huatulco är en semesterort med skönt klimat, vacker natur och fantastiska stränder. Semesterorten blomstrade så sent som på 80-talet och är därför i alla aspekter en riktigt modern stad. Utflykterna som erbjuds här fokuserar på aktiviteter omkring stränderna.

DAG 10 - Till havs

DAG 11 - San Juan del Sur, Nicaragua
San Juan del Sur är en charmig gammal fiskeby som strålar av energi från den stolta lokalbefolkningen. Den långa vackra sandstranden kantas av olika fiskrestauranger. I San Juan del Sur finns många trevliga butiker och inne i byn finns en mysig liten marknad där ni kan köpa frukt och grönsaker. 

DAG 12 - Puntarenas, Costa Rica
Costa Rica, unikt beläget mellan två hav och två kontinenter. Dess tropiska landskap med regnskogar, utmarker, frodiga planteringar, vita kuster och majestätiska berg. På Villa Blanca kan ni uppleva den spektakulära utsikten över bergen från Los Angeles Cloud Forest, hålla utkik efter vrålapor och med lite tur kan ni också få se hökar. Här finns även Carara Biological Reserve som är en av Costa Ricas 14 nationalparker. Ett paradis för sällsynta tropiska fåglar där ett dussin olika kolibriarter kan ses.

Inte mindre spektakulär är La Paz Waterfalls där du hittar en av världens största inhägnade fjärilsparker.

DAG 13 - Till havs
Nu är det dags att koppla av och njuta av fartygets alla faciliteter. Shoppa i någon av butikerna, här kan ni handla märkeskläder och presenter. Efter en god middag kan ni se en teater eller varför inte prova lyckan på kasinot.

DAG 14 - Panamakanalen, Panama
Panamakanalen är en av de stora tekniska bedrifterna på 1900-talet. En tre hundra år gammal dröm som färdigställdes år 1914. Panamakanalen var kulmen på en dröm som började runt år 1513 med den spanska conquistadoren Balboa. År 1880 började det franska kanalbolaget att bygga konstruktionen men projektet plågades av sjukdomar, ekonomiska bördor och tekniska problem. De sålde rättigheter och fastigheter till USA för $ 40 miljoner. USA började bygga år 1904 och avslutade den tio år senare. Panamakanalen är en otrolig skapelse och många som färdas på kanalen blir förvånade över naturskönheten i landskapet. De gigantiska slussarna som samtidigt höjer och sänker fartyg totalt ca 26 m är en upplevelse i sig.

DAG 15 - Cartagena, Colombia
Denna moderna och livliga stad med dess hamn och kommersiella centrum ståtar fortfarande med sin ursprungliga spanska koloniala arkitektur. Utforska denna vackra och historiska stad där den gamla delen är omringad av en mur. Strosa runt bland de pittoreska och trånga gatorna med sina koloniala hus med de karakteristiska balkongerna. Stadens många kloster, torg och ädla herrgårdar vittnar om stadens storslagna förflutna. Fortaleza de San Filipe, denna enorma fästning stod färdig år 1657 och försvarade staden mot angrepp från sjöfartspirater. Besök Las Bovedas stadens gamla fängelsehåla som nu är ett hantverkscentrum. Church of San Pedro Claver som byggdes år 1603 är tillägnad Colombias skyddshelgon. 

DAG 16 - Till havs

Island Princess Princess Cruises

DAG 17- Grand Cayman, Cayman Islands
Upplev långa vita stränder och glasklart vatten på värlsberömda Seven Mile Beach eller varför inte ta en utflykt till den populära turistattraktionen -Sting Ray City där man på sandbanken kan snorkla och simma bland stingrockor.

DAG 18 - Till havs
Ligg på soldäck och svalka dig med ett dopp i poolen, läs en bok i lugn och ro eller varför inte njuta av en massage. "Movies under the stars" är en filmvisning på storbildskärm på övre däck och till filmen serveras en drink och givetvis popcorn.

DAG 19 - Ankomst Fort Lauderdale
Ankomst till Fort Lauderdale. Efter frukost är dags att stiga av fartyget. En buss kommer sedan ta er till flygplatsen i Miami där ni flyger hem med massor av härliga minnen.

DAG 20 - Hemkomst - Hemma i Sverige igen efter en härlig resa!

 

 

 

Cartagena

Prisuppgifter
Insideshytt fr. 35.995 kr/person
Utsideshytt fr. 38.995 kr/person
Balkonghytt fr. 41.995 kr/person 

I priset ingår

Flyg med Lufthansa från Köpenhamn och Stockholm (Göteborg på förfrågan)

Svensk kryssningsvärd på hela resan (minimum 20 deltagare)

Transfer till hotell samt fartyg/flygplats

3 nätter med del i dubbelrum med frukost i Los Angeles, Marina Beach Marriott

Välkomstmiddag i Los Angeles

Halvdagsrundtur i Los Angeles inkl. lunch.

Halvdagsrundtur i Miami innan avsläpp på flygplatsen.

15-nätters kryssning, del i vald hyttkategori

Helpension på kryssningen

Skatter
 

Tillägg:
Avbeställningsskydd
Reseförsäkring
Dricks
Drycker 

Singeltillägg:
Balkonghytt 24.495 kr
Utsideshytt 21.995 kr
Insideshytt 18.995 kr

Minimum 10 resenärer krävs för att resan ska genomföras enligt program.
För garanterad svensk färdledning, minimum 20 deltagare. 
I samarbete med BIG Travel. 

Flygtider

Köpenhamn
8 nov Köpenhamn - Frankfurt
Kl:07:05 - 08:40

8 nov Frankfurt - Los Angeles
Kl: 10:05 - 12:55 

26 nov Miami - Frankfurt
Kl: 17:00 - 07:50

27 nov Frankfurt - Köpenhamn
Kl: 10:10 - 11:35 

Stockholm
8 nov Arlanda - Frankfurt
Kl: 06:50 - 09:05

8 nov Frankfurt - Los Angeles
Kl: 10:05 - 12:55 

26 nov Miami - Frankfurt
17:00 - 07:50

27 nov Frankfurt - Arlanda
Kl: 10:30 - 12:35

Island Princess

  • Lounge med dansgolv
  • Barer
  • Restaurang
  • Reception
  • Hiss
  • Souvenirbutik
  • Stort soldäck med solstolar
  • Underhållning ombord
  • Samtliga hytter är utvändiga
  • Handikappanpassade hytter

Ring och boka på 0771-10 80 10
eller kontakta ditt Resecitykontor

Island Princess