Kryssa genom Panamakanalen 24/9 2018

Kryssa genom Panamakanalen

Kryssa från Los Angeles till Florida genom Panamakanalen

Antal dagar: 21    Avresa: 24/9 2018    Hemkomst: 14/10 2018

Gruppkryssning med svensk kryssningsvärd
Vi har tillsammans med BIG Travel samlat ihop en grupp trevliga och glada svenskar och tillsammans med dem kryssar ni ombord på fartyget Island Princess som kommer att ta er från Los Angeles till Fort Lauderdale via Panamakanalen som förbinder Atlanten och Stilla havet. För visst är det väl alltid trevligt att vara i ett sällskap där man kan ta en drink tillsammans vid baren, umgås vid poolen och dela upplevelserna med varandra?!

Ombord är varje dag ett nytt äventyr. En kryssning med Princess Cruises ger dig allt vad du kan önska i form av aktiviteter och upplevelser, allt som gör din kryssning till en drömupplevelse.

Resrutt: Los Angeles (Kalifornien) » till havs » Puerto Vallarta (Mexico) » till havs » Huatulco (Mexico) » till havs » San Juan del Sur (Nicaragua) » Puntarenas (Costa Rica) » till havs » Puerto Amador (Panama) » Panamakanal (Panama) » Cartagena (Colombia) » till havs » Fort Lauderdale (Florida)

JUST NU: upp till 100 US-dollar per hytt i fickpengar

(gäller balkonghytt och endast angivet datum)

Insideshytt fr. 37.995 kr/person (räntefritt 3.212 kr /månad*)

Utsides med fönster fr. 40.995 kr/person (räntefritt 3.462 kr /månad*)

Utsides balkonghytt fr. 43.995 kr/person (räntefritt 3.712 kr /månad*)

Allt detta ingår:

•    Flyg med SAS från Köpenhamn/Stockholm till Los Angeles 
     (Göteborg på förfrågan)
•    Svensk reseledare på hela resan**
•    2 nätter, del i dubbelrum Marriott i Marina Del Rey Los Angeles.
•    Frukost
•    Välkomstmiddag i Los Angeles
•    Guidad stadstur i Los Angeles med svensk guide inkl. lunch
•    Transfer
•    15 dagars kryssning
•    Del i vald hyttkategori
•    Helpension på kryssning
•    All underhållning ombord
•    2 nätter, del i dubbelrum Hilton Fort Lauderdale Marina Fort Lauderdale.
•    Frukost
•    Utflykt till Everglades med svensk guide inkl. lunch
•    Guidad stadsrundtur i Miami med svensk guide
•    Skatter


Dag för dag program

DAG 1 - Avresa från Sverige
Flyg till Los Angeles med SAS där er härliga resa startar. Ni bor på hotell Marriott i Marina Del Rey som ligger 15 minuter från Venice Beach och den berömda strandpromenaden. Hotellet har en fin pool för de som vill koppla av. Rummen är utrustade med platt-tv och luftkonditionering. Välkomstmiddag på kvällen.

DAG 2 - Los Angeles
Vi börjar dagen med en halvdags rundtur i Los Angeles, en utmärkt introduktion till staden och därefter är dagen fri för egna upptäckter. Beverly Hills, Hollywood, Sunset Boulevard, de kända handavtrycken på Mann´s Chinese Theatre. Upplev allt som ni läst om och sett i filmer. I Los Angeles finns något för alla 

DAG 3 - Ombordstigning
 
Transfer från hotellet till hamnen för nu är det dags att gå ombord på Island Princess, fartyget som ska ta er med på en upplevelserik resa. 

DAG 4 och 5 - Till havs
Koppla av ombord, sola, bada och upptäck fartygets alla faciliteter.


DAG 6 - Puerto Vallarta, Mexiko
Puerto Vallarta sägs vara en mystisk stad som bevarar sina traditioner på torgen, på gatorna och i sina invånare - en stad som uttrycker det färgstarka i kulturen och naturens skönhet, i allt. För den som vågar vara lite äventyrlig, finns här bra möjligheter att kasta sig ut i en nervkittlande Zip-lining i tropisk grönska. Eller varför inte Tequila-provning. 

DAG 7 - Till havs  

DAG 8 - Huatulco, Mexiko
Huatulco är en semesterort med skönt klimat, vacker natur och fantastiska stränder. Semesterorten blomstrade så sent som på 80-talet och är därför i alla aspekter en riktigt modern stad. Utflykterna som erbjuds här fokuserar på aktiviteter omkring stränderna.
 
DAG 9 - Till havs
Nosy Be är en liten tropisk ö som är uppbyggd på en plattform av korall. Den är även känd som ”Parfymön” på grund av de berusande dofterna från parfymplantorna och de kryddor som växer på ön.
 
DAG 10 - San Juan del Sur, Nicaragua
San Juan del Sur är en charmig gammal fiskeby som strålar av energi från den stolta lokalbefolkningen. Den långa vackra sandstranden kantas av olika fiskrestauranger. I San Juan del Sur finns många trevliga butiker och inne i byn finns en mysig liten marknad där ni kan köpa frukt och grönsaker..
 
DAG 11 - Puntarenas, Costa Rica
Costa Rica, unikt beläget mellan två hav och två kontinenter. Dess tropiska landskap med regnskogar, utmarker, frodiga planteringar, vita kuster och majestätiska berg. På Villa Blanca kan ni uppleva den spektakulära utsikten över fjället från Los Angeles Cloud Forest och här hålla utkik efter vrålapor, med lite tur kan ni också få se hökar. Här finns även Carara Biological Reserve som är en av Costa Ricas 14 nationalparker. Ett paradis för sällsynta tropiska fåglar där ett dussin olika kolibriarter kan ses. Inte mindre spektakulär är La Paz Waterfalls där du hittar en av världens största inhägnade fjärilsparker.
 
DAG 12 - Till havs
Nu är det dags att koppla av och njuta av fartygets alla faciliteter. Shoppa i någon av butikerna, här kan ni handla märkeskläder och presenter. Efter en god middag kan ni se en teater eller varför inte prova lyckan på kasinot.
  
Karibisk drink Island Princess pool
  
DAG 13 - Puerto Amador, Panama
Puerto Amador, som ligger vid stilla ingången till Panamakanalen, är en konstgjord halvö som sträcker sig ut i Stilla havet.Den här milen vägbana förbinder fyra små öar, butiker och restauranger med en panoramautsikt över Panama Citys imponerande skyline.
 
DAG 14 - Panamakanalen, Panama
Panamakanalen är en av de stora tekniska bedrifterna på 1900-talet. En tre hundra år gammal dröm som färdigställdes år 1914. Panamakanalen var kulmen på en dröm som började runt år 1513 med den spanska conquistadoren Balboa. År 1880 började det franska kanalbolaget att bygga konstruktionen men projektet plågades av sjukdomar, ekonomiska bördor och  tekniska problem. De sålde rättigheter och fastigheter till USA för $ 40 miljoner. USA började bygga år 1904 och avslutade den tio år senare. Panamakanalen är en otrolig skapelse och många som färdas på kanalen blir förvånade över naturskönheten i landskapet. De gigantiska slussarna som samtidigt höjer och sänker fartyg totalt ca 26 m är en upplevelse i sig.
 
DAG 15 - Cartagena, Colombia
Denna moderna och livliga stad med dess hamn och kommersiella centrum ståtar fortfarande med sin ursprungliga spanska koloniala arkitektur. Utforska denna vackra och historiska stad där den gamla delen är omringad av en mur. Strosa runt bland de pittoreska och trånga gatorna med sina koloniala hus med de karakteristiska balkongerna. Stadens många kloster, torg och ädla herrgårdar vittnar om stadens storslagna förflutna. Fortaleza de San Filipe, denna enorma fästning stod färdig år 1657 och försvarade staden mot angrepp från sjöfartspirater. Besök Las Bovedas stadens gamla fängelsehåla som nu är ett hantverkscentrum. Church of San Pedro Claver som byggdes år 1603 är  tillägnad Colombias skyddshelgon.
 
DAG 16 - 17 - Till havs
 
DAG 18 - Ankomst till Fort Lauderdale
Ankomst till Fort Lauderdale. Efter frukost är dags att stiga av fartyget för vidare färd till hotell i Fort Lauderdale. Här bor ni 2 nätter på 4 stjärniga Hilton Fort Lauderdale Marina med ett trevligt läge nära kanalerna och hamnen.
 
DAG 19 - Miami & Fort Lauderdale
Vi åker gemensamt ut till Everglades som är ett träskområde i Florida. I den södra delen av området ligger Everglades nationalpark som ingår i UNESCO:s naturvärldsarv. När vi är på plats kommer vi att få åka en tur med deras air boats och få se på alligatorerna som är välkända i området. Eftermiddagen spenderas på egen hand i Fort Lauderdale.
 
DAG 20 - Miami
Efter frukost blir vi upphämtade för en sightseeing Miami med buss. Rundturen tar ca 4 timmar och därefter blir vi avsläppta på flygplatsen för vidare hemfärd till Sverige.
 
DAG 21 - Hemkomst
Hemma efter en oförglömlig resa och ett minne för resten av livet!

 

 

 

Cartagena


Prisuppgifter
Insideshytt fr. 37.995 kr/person
(räntefritt 3.212 kr /månad*)

Utsideshytt fr. 40.995 kr/person
(räntefritt 3.462 kr /månad*)

Balkonghytt fr. 43.995 kr/person 
(räntefritt 3.712 kr /månad*)

*Delbetala räntefritt upp till 12 månader med Resecity Travel Card, köpavgift på 295 kr tillkommer per köp.

 

Tillkommer: avbeställningsskydd och reseförsäkring, dricks och dryck ombord på fartyget. Singeltillägg: 18.995 kr (Insideshytt), 23.995 kr (Utsideshytt), 28.995 kr (Balkonghytt). Minimum 10 resenärer krävs för att resan ska genomföras enligt program.

**För garanterad svensk färdledning, minimum 20 deltagare.

Bokas hos Resecity

Flygtider

Avresa från Stockholm

Köpenhamn - Arlanda
SK 1416 24 sep 08:00 - 09:10

Arlanda - Los Angeles
SK 939 24sep 09:55 - 12:15

Miami - Köpenhamn
SK 954 13 okt 15:50 - 07:15 (14 okt)

Avresa från Stockholm

Arlanda - Los Angeles
SK 939 24sep 09:55 - 12:15

Miami - Köpenhamn
SK 954 13 okt 15:50 - 07:15 (14 okt)

Köpenhamn - Arlanda
SK 958   14 okt 08:00 - 09:10

Island Princess

  • Lounge med dansgolv
  • Barer
  • Restaurang
  • Reception
  • Hiss
  • Souvenirbutik
  • Stort soldäck med solstolar
  • Underhållning ombord
  • Samtliga hytter är utvändiga
  • Handikappanpassade hytter

Island Princess