Resecitys egna arrangemang och specialresor

Aktuella resor just nu är; Resecitys resa till Sydafrika och F1 i Abu Dhabi i november. Missa inte Vasaloppet i Kina 1-8 januari 2018! Resecity arrangerar egna specialresor och gruppresor efter önskemål. Längtar du till Italien, Portugal med Lissabon, Madeira och Azorerna, trädgårdsprakt i England, Costa Rica, Kina med Peking & Shanghai eller Sydafrika? Kontakta oss för din gruppresa. 
 

Upplev Sydafrikas höjdpunkter 12-21 november

Resan börjar med en Safari där vi letar efter ”The Big 5”! Vi besöker också Kapstaden med Godahoppsudden, besök i kåkstäderna och vinprovningar i Stellenbosch. Med på resan finns en svensktalande guide samt representant från Resecity. Välkomna till Sydafrika! 

Här kommer några av resans höjdpunkter:

  • Besök i Soweto med en guidad cykeltur i området. Plus en busstur där ni bland annat få se den enda gatan i världen där två Nobel fredspristagare har bott, Nelson Mandela och Desmond Tuto.
  • Safari i Pilanesberg Nationalpark och "the Big 5".
  • Kapstaden med heldagsutflykt till Godahoppsudden, besök på Taffelberget, hos Project Playground i kåkstaden och stadsrundtur.
  • Stellenbosch med boende på vingård och vinprovningar.

Datum: 12-21 november 2017 Antal dagar: 10 Pris: 27 990:-/person 
1 000:- i rabatt om du bokat/köpt en resa tidigare hos Resecity
Hela programmet... Bokas på alla Resecity-kontor!

 

F1 i Abu Dhabi 23-27 november 2017

Abu Dhabi F1 Grand Prix är avslutningen på säsongen och ofta är det just här som världsmästaren koras! Glamour, superyachter och storslagna efterfester på Yas Island (Lionel Richie och Rihanna uppträdde 2016) ingår i F1-biljettpriset. Racet körs på tidig kväll vilket ger förmiddagen fri för bad, shopping eller egna utflykter.

Man ser bra från samtliga sektioner men är du ute efter mer racingaction föreslår vi West eller South grandstand.
Önskar du och ditt sällskap ett annat boende - kontakta oss för mer information.

Datum: 23-27 nov 2017  Antal dagar: 4  Pris: från 7.975:-/person exkl. flyg
I priset ingår allt som anges i detaljprogrammet.
Bokas på alla Resecity-kontor! 


Vasaloppet i Kina, 1-8 januari 2018

Vasaloppet China

Åk ”Vasaloppet China” eller följ med och heja på åkarna. En kombination av idrott, spännande kultur, kinesisk gästfrihet, utflykter och underbar mat. Reseledare för vår grupp till ”Vasaloppet China” är Rolf Hammar från Mora. Rolf var tidigare Generalsekreterare för Vasaloppet och i den rollen delaktig i beslutet om att år 2003 exportera Vasaloppet till Kina. Rolf har rest till ”Vasaloppet China” i Changchun många gånger och kommer att leda vår grupp under skid- och sightseeingdagarna i Beijing.

Pris från 16.895:-/person inkl flyg. Vad ingår? Se programmet!
Bokas hos Resecity i Mora, Kyrkogatan 19
Tel: 0250-158 15 E-mail: mora@resecity.se

 

Sydafrika när det är som bäst, 20 januari 2018, 13 dagar

Följ med Resecity till Sydafrika på en spännande resa. Vi flyger med KLM från Linköping via Amsterdam till Kapstaden där vi börjar vår resa med bland annat stadsrundtur, Taffelberget, Robben Island och Godahoppsudden. Från Kap-
staden åker vi till vindistriktet Stellenbosch. Vi avslutar med en safari, kanske resans höjdpunkt på Thanda Game Reserve där vi spanar efter ”The Big 5”.

Datum: 20 januari - 1 februari 2018 Antal dagar: 13 Pris: 31 845:-/person
Se hela programmet... Bokas hos Resecity i Motala

 

Costa Rica på egen hand! 

Boka ditt äventyr på Costa Rica med Resecity. Du väljer vad du vill ha och vi skräddarsyr ditt program till detta lilla land i Centralamerika med sitt fantastiska djurliv i regnskogarna och de vackra vita stränderna vid Stilla havet och Karibien.
Vi har svensk lokalguide på plats med lång erfarenhet av landet. Ni väljer själv hur mycket som ni vill se och göra av det stora utflyktsprogrammet som erbjuds.

Regnskog och strand är förslag på en populär kombinationsrundtur - läs mer! Den här resan passar dig som kanske vill ut och resa ensam, som ett par, familjen eller en liten grupp vänner. Du blir väl omhändertagen.

Kontakta Resecity i Nyköping eller ditt närmaste Resecity kontor 

 

PLANERADE RESOR 2018

Rundresa till Umbrien - succé i repris

Följ med Resecity till Italien, på rundresan i Umbrien som avslutas med 2 dagar i Rom. Resan blir en kombination av vackra landskap, kultur, historia, hantverk, mat och vin - det bästa som Umbrien har att erbjuda. 

Under rundturen kommer vi bl.a. att besöka den fina lilla staden Narni och matstaden Norcia där vi får en guidad rundvandring bland stadens gränder och också får chansen att provsmaka lokala delikatesser. Vi besöker Cascia där man odlat saffran sedan 1500-talet, samt Spoleto och universitetsstaden Perugia. Besök med provsmakning hos en lokal olivoljeproducent i lilla orten Trevi och i Montefalco provsmakar vi vin. Assisi den helige Franciskus stad från 1200-talet finns också med på listan. I Caselli träffar vi en konstnär som tillverkar målade glasfönster. Längs Trasimeno-sjön åker vi i bl.a. Hannibals fotspår och besöker någon av områdets fina kashmir-producenter. 

Vi reser från Umbrien mot Rom och stannar för ett besök i Orvieto som är känd i hela världen för sitt vita och torra vin Orvieto Classico. Väl i Rom inleder vi med en Panoramarundtur innan vi checkar in på hotellet för våra två sista nätter. Sen är det tid på egen hand i den eviga staden.

I priset ingår:
Flyg Stockholm/Arlanda-Rom t/r
Rundtur i Umbrien med egen buss och svensktalande guide (7 nätter).
Rom på egen hand (2 nätter).
Nio nätter med del i dubbelrum inkl. frukost på hotell enligt program.
Måltider enligt program; 6 luncher och 2 middagar.
Utflykter enligt program inkl. Panoramatur i Rom.
Transfer från hotellet i Rom till flygplatsen.
Representant från Resecity följer med under hela resan (inkl. Rom).  

Kontrasternas Sydkorea, 9 dagar

Upplev Korea tillsammans med Resecity och ett specialgjort rundtursprogram enbart för oss. Vi har omsorgsfullt valt en mix av koreansk historia, kultur, det traditionella och det moderna. Du får uppleva ett mångfacetterat Korea och koreansk matkultur. Följ med på en lärorik resa!

Här kommer några av resans höjdpunkter:

Seoul – Det Traditionella & Moderna, besök på hög höjd Seoul Tower, Insadong- Seouls konst- och antikgata, Nanta Show - mix av traditionell musik, komedi, teater och akrobatik. Gyeongbokgung Palace, som är det vackraste och mest storslagna palatset i Seoul. National Folk Museum som kan jämföras med Skansen. Namdaemun Market som är Koreas största utomhusmarknad med över 10 000 butiker. Korea War Memorial. Kyobo Book Center som är Koreas största bokhandelskedja.

Jeonju - Kreativ upplevelse av koreansk matkultur Födelsestad till Koreas sista härskardynasti Joseon. Känd för maträtten Bibimbap (matlagning idag). Jeonju Hanji Museum. ”Hanji” är ett traditionellt Koreanskt papper. Jeonju Hanok Village.

Boseong och Hwaum – Meditation och Harmoni. Besök i Boseong och deras berömda teplantage (grönt te). Hwaum templet där vi blir ”munk för en dag”. Busan - Upplev Koreas sommarhuvudstad

Busan, Koreas andra största stad. Jagalchi Fish Market, Koreas största fisk- och skaldjursmarknad. Haeundae Beach för fria aktiviteter.

Gyeongju – UNESCO Världsarv. Gyeongju var huvudstad i det tusenåriga kungadömet Silla (57 f.Kr.– 935 e.Kr). Seokguramgrottan i granit med sin 3,5 meter höga buddhastaty och Bulguksatemplet från 500-talet. Gyeongju National Museum. 

 

 

 

 

 

 

Kapstaden

 

F1 Abu Dhabi

Abu Dhabi

Kinesiska muren

Vasaloppet China 1

 

Godahoppsudden Bolders Bay

 

Basilisk Lizard Costa Rica

 

  

  

 

Orvieto

Norcia Umbrien