La Palma

La Palma

Vinterresor med Solresor!

Vår härliga sommar är inte bara opålitlig utan även kort i förhållande till de långa höst- och vintermånaderna som väntar oss därför bokas redan nu många av vinterresorna. Passa på att boka din kommande vinterresa nu när Resecity erbjuder extra rabatt på redan mycket förmånliga priser med Solresor! Säkra din plats till vintern och byt ut slask, blåst och snö mot härligt soldränkta stränder och slappa dagar med nära och kära. Boka nu och börja längta!
   
   
Naturen på La Palma

La Palma

Här möts du av vackra vyer, orörd natur och en utsökt miljö för sol, bad och avkoppling!

Solresor erbjuder direktcharter till kanarieön La Palma som med all rätt kallas för "La Isla Bonita" - den vackra ön - av kanarierna. Ön är betydligt mindre än sina mer välkända syskonöar Gran Canaria, Teneriffa, Fuerteventura och Lanzarote, men bortsett från massturismen får du på La Palma kanariska upplevelser i högkoncentrat. Här finns naturen på alla övriga öar samlad på en enda ö - intensivare, vildare, mer exotiskt, mer orörd och bedårande vacker.

La Palmas stjärnhimmel är världsberömd. Öns läge, klimat och bergens höjd gör att flera internationella observatorier installerat sina teleskop just på La Palma. Främsta observatoriet finns nära Roque de los Muchachos, öns högsta topp på hela 2 426 meter, och här är ett av solteleskopen faktiskt svenskt. Ta chansen och upplev denna fantastiskt vackra, exotiska och gröna ö med Solresor!

Solresor erbjuder hotell över hela ön och rabatten gäller på samtliga hotell. Vi har nedan valt ut vår favorit: La Palma Princess som ligger i Fuencaliente på den soliga sydkusten av La Palma.

La Palma Pincess

La Palma Princess ★★★★+ All Inclusive

Rakt i sydväst nedanför byn Fuencaliente, på en av öns soligaste platser, ligger resorten La Palma Princess. Den grönskande hotellparken ligger på en sluttning ned mot havet, med härlig utsikt över Atlanten. I fonden finns höga, branta och delvis vinodlingsbeklädda bergssluttningar som skyddar området från vind och moln.
Hotelldrömmen som ursprungligen uppfördes som två hotell – Teneguía Princess och La Palma Princess – består av flera vackra hotellbyggnader i kolonial stil. Området kan liknas vid en liten kanarisk by i en jättelik hotellträdgård. Vid det havsnära poolområdet finns tio bassänger av olika karaktär. I anslutning till en av poolerna finns en anlagd sandstrand. En vuxen- och en barnpool är uppvärmda under vintermånaderna.
 
Invid poolområdet finns ett utmärkt litet spa "Aqua Princess" med uppvärmd vattenmassagebassäng, jacuzzi, kallvattenpool samt möjlighet till olika typer av massage och skönhetsbehandlingar. På temat friskvård finns även sex tennisbanor och ett litet gym, bastu och turkiskt bad. Terrassen utanför den stora trivsamma receptionslobbyn vetter ut mot poolområdet och havet och utgör en utmärkt plats för en drink efter middagen i den ljumma La Palmakvällen. För Solresors gäster ingår all inclusive, vilket ger en extra bekväm semester.
   
7 dagar fr. 6.899 kr/person 
  
All Inclusive - Allt detta ingår
  • Flyg till La Palma t&r
  • Transfer t&r
  • Frukost- och middagsbufféer i hotellets huvudrestaurang "Taburiente"
  • Lunchbuffé serveras som regel i huvudrestaurangen (plats för lunchservering kan variera under säsongen)
  • Pizza, sandwich och glass från någon av hotellets barer/restauranger mellan kl 12.30-18.00
  • Snacks kan också fås i Coco Loco-baren från kl 11.00
  • Måltidsdryck i form av bordsvin, öl, läsk och mineralvatten
  • Ett urval av lokala alkoholfria och alkoholhaltiga drycker från hotellets barer mellan kl 10.00-24.00
  • En middag per vistelse i en av hotellets à la carterestauranger (förbokning krävs)
  • Två fria inträden per vistelse till hotellets spa

Avresor från Stockholm
Tisdagar 23/10 2018 - 16/4 2019

Avresor från Göteborg
Torsdagar 25/10 2018 - 11/4 2019 

Avresor från Köpenhamn
Torsdagar 25/10 2018 - 11/4 2019

Fuencaliente på La Palma

Fakta Fuencaliente

Väder: Oktober till april ligger temperaturen mellan 20-23 grader. Medeltemperaturen för havet är 21 grader. 

Läge: Fuencaliente ligger nära La Palmas sydspets, i ett område med två vulkaner, San Antonio och Teneguía. Dessa når 657 respektive 439 m ö h, vilket ger området ett naturligt vind- och molnskydd. Avståndet från Santa Cruz de la Palma är ca 28 km.
 
Transfer: Bussresan tar ca 45 minuter till Hotel La Palma Princess utanför Fuencaliente.
 
Miljö: På västra sidan om de båda vulkanerna San Antonio och Teneguía, åtnjuter man ett mikroklimat vilket gör det gynnsamt att odla bananer, papaya och vin. Här semestrar du i lantlig miljö och ett varmt och solsäkert klimat.
 
Kommunikationer: Utanför La Palma Princess, finns en busshållplats där du kan ta lokalbussen till den närbelägna stranden Playa Zamora. För att upptäcka ön på egen hand rekommenderar vi hyrbil.
 
Stränder och bad: Det finns två lavasandstränder i området: Playa Zamora och Playa del Faro, som båda ligger nära öns sydspets. I La Palma Princess hotellträdgård finns tio sötvattenpooler och en anlagd sandstrand.
 
Restauranger: På La Palma Princess finns bufférestaurang, pizzeria samt två à la carterestauranger med olika riktning. Inga restauranger och matställen i närområdet utanför hotellet.