Söderhavsresor | Resecity - rätt resa till bäst pris

Drömmen om Söderhavet

Drömmen om Söderhavet

Vajande palmer och öde stränder, låt drömmen om Söderhavet gå i uppfyllelse. Under resan upplever vi ö-paradisen Fiji och Samoa med de asiatiska pärlorna Hongkong och Singapore.

Du flyger till Hongkong, en spännande stad som välkomnarmed sitt legendariska kök och blomstrande färgrika traditioner. Hongkong är en modern stad där det traditionella öst och det moderna väst smälter samman. Efter ett par dagar fortsätter vi till det exotiska Fiji där du kryssar runt i skärgården. Under dagarna utforskar du öar med oförstörd natur och träffar lokalbefolkningen som visar upp sina hantverk och kultur. Efter kryssningen reser du med buss till Fijis största ö Viti Levu.

Du reser sedan vidare mot Samoa vars natur bjuder på vykortsvackra stränder med palmer, pudersand och turkost vatten. Resans sista anhalt är Singapore där det alltid händer något nytt. Staden är en spännande blandning av modern arkitektur, tempel och byggnader från den brittiska epoken.

 

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Söderhavet t/r med stopp i Hongkong och Singapore.
 • Tillägg för avresa från Köpenhamn eller Göteborg 1.400 kr/person.
 • Samtliga flygskatter (ca 6.950 kr/person), dessa kan ändras.
 • Rundresa i Hongkong, Fiji, Samoa och Singapore med buss enligt program.
 • Svensktalande guide på Fiji och Samoa.
 • Engelsktalande guide i Hongkong och Singapore.
 • 2 övernattningar i Hongkong på Royal Pacific Hotel & Towers med frukost.
 • 1 övernattning på Fiji inkl. tidig incheckning på Radisson Blue Resort Fiji med frukost.
 • 3 övernattningar på Fiji ombord på Blue Lagoon Cruises med helpension och utflykter.
 • 1 övernattning på Fiji på The Pearl Resort med tropisk frukost.
 • 1 övernattning på Fiji på Grand Pacific Hotel med frukost.
 • 2 övernattningar på Fiji på Wananavu Beach Resort med frukost.
 • 2 övernattningar på Samoa på Tanoa Tusitala med tropisk frukost.
 • 3 övernattningar på Samoa på Saleotoga Sands Resort & Spa med tropisk frukost.
 • 1 övernattning i Singapore på Grand Copthorne Waterfront Hotel med frukost.
 • Heldagstur med buss i Hongkong inkl. traditionell båttur.
 • Besök på Fiji Museum och den botaniska trädgården.
 • Kortare vandring i Fijis regnskog.
 • Bybesök på Fiji och Samoa.
 • Stadstur i Apia inkl. besök på Robert Louis Stevenson Museum.
 • Traditionell Fiafia night på Samoa.
 • Besök vid vattenfall och Sua Trench på Samoa.
 • Halvdagstur med buss i Singapore.
 • Ljud- och ljusshow på Gardens of the Bay i Singapore.
 • Måltider enligt program.

 

21 dagar fr. 63.900 kr/person
 

Avresor:
18/11 2018 och 3/10 2019

Med förbehåll om ändringar och tryckfel.

Kontakta din närmaste Resecity resebyrå för bokning!

 

 

Dag för dag program

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Flyg österut till Hongkong. Ombord på flyget serveras måltider och dryck och underhållningssystemet ombord erbjuder musik, film, populära TV-serier, nyheter, spel mm Måltider (flyg) ingår.
 

Dag 2: Hongkong

Vid ankomst möts du av vår engelsktalande guide. Transfer till vårt hotell på Kowloon och sedan en gemensam middag på kvällen. Kanske väljer du att fortsätta kvällen med ett besök på Temple Streets nattmarknad eller en drink på Ritz Carltons skybar? Måltider flyg och middag ingår. Boende på The Royal Pacific Hotel and Towers (★★★★).
 

Dag 3: Hongkong

I dag väntar en heldag i spännande Hongkong. Du besöker Victoria Peak med panoramautsikt över staden, ser kommersen i Victoria Harbour och lummiga skärgårdsöar. Sen tar du spårvagnen upp till Hongkong Islands utkiksplats Victoria Peak som bjuder dig på en hänförande panoramavy. Under dagen besöks även Stanley Market och Ladies Market som båda har bra priser på hantverk och souvenirer. I Aberdeen Fish Village åker vi traditionell båt, s.k. sampan. Lunchen består av klassisk dim sum på den flytande restaurangen Jumbo, känd från flertalet filmer. Kvällen till eget förfogande, du kan t ex se den imponerande ljusshowen över Hongkongs skyskrapor som visas varje kväll vid Victoria Harbour. Frukost och lunch ingår.
 

Dag 4: Hongkong - Fiji

Dagen på egen hand fram till det är dags att ta transfern under eftermiddagen till flygplatsen. Här säger du farväl till vår engelsktalande guide och stiger ombord på flyget till Fiji. Du flyger mot tiden och landar påföljande morgon. Frukost och måltider (flyg) ingår.
 

Dag 5: Fiji

Bula Vinaka! Välkommen till Söderhavet och Fiji! Denna exotiska destination består av över 330 magiskt vackra öar mitt i Stilla havets blå ocean. Här är klimatet varmt och behagligt året om. Fiji har en spännande historia präglad av olika kulturer och naturen är generös när det gäller vackra vyer. Du landar på morgonen och möts av vår svensktalande guide som kommer att följa med under vistelsen i Söderhavet. Efter ankomst till vårt hotell får du tillgång till ditt rum. Du väljer sedan själv vad du vill göra med dagen. Sola och bada, gå på spa eller kanske ta lokalbussen till närbelägna Nadi för egna äventyr. Måltider (flyg) ingår, middag. Boende på Radisson Blu Resort Fiji Denarau Island (★★★★) Radisson Blu Resort är en riktig familjeresort som ligger vid stranden i närheten av Port Denarau Marina.
 

Dag 6: Kryssning

I dag är det dags att gå ombord på en härlig kryssning som tar dig ut till Fijis vackra övärld. Fartyget är litet och intimt med en härligt avslappnad atmosfär ombord vilket innebär flipflops och strandkläder framför slips, kavaj och långklänning. Utflykter, måltider och underhållning ingår och personalen ombord gör sitt yttersta för att alla ska trivas. Fartyget ligger för ankar en stor del av dagen vid någon mindre ö eller rev så att det finns gott om tid för egna äventyr, snorkling och guidade öbesök där du ser hur människor lever på traditionellt vis. Du kommer att besöka en skola så packa gärna med några pennor och suddgummi eller liknande som du kan ge barnen. Det är garanterat uppskattat! Frukost, lunch och middag ingår. Boende på Blue Lagoon Cruises.
 

Dag 7 - 8: Kryssning

Du vaknar upp till en ny vy av vackra öar, gömda vikar och inbjudande vita sandstränder. Dagarna fyller du efter eget tycke och smak. Glid fram på en paddle board eller kajak, följ det marina livet från en glasbottenbåt, lär dig fläta korgar eller smutta på en kokosnötsdrink i skuggan av en palm. En av kvällarna kommer du att få vara med om en fijiansk festmiddag, s.k. lovo feast, under stjärnorna. Har vi tur i ackompanjemang av besättningen som sjunger och spelar. Frukost, lunch och middag ingår.
 

Dag 9: Denarau - Pacific Harbour

Efter frukost är det dags att ta farväl av dina nyfunna vänner ombord och fortsätta din resa på Fijis huvudö. Med buss sätter du kurs på Pacific Harbour på Viti Levus sydkust. Längs vägen ser du landskapet ändra karaktär till att bli frodigare ju längre söderut du kommer. Du följer Korallkustens serpentinväg och njuter av utsikten av vackra havsvikar kantade av sandstränder och klippor. Pacific Harbour är känt som centrum för de som söker aktiviteter så som forsränning och hajdykning. du ska i stället checka in och samlas för middag och därefter avkoppling. Frukost, lunch och middag ingår. Boende på The Pearl Resort (★★★★).
 

Dag 10: Pacific Harbour - Suva

Passa på att ta ett morgondopp innan det är dags för avfärd. I dag åker du till huvudstaden Suva, Söderhavets mest sofistikerade stad med regionens enda universitetet, University of the South Pacific. Här är tempot betydligt högre än det du tidigare upplevt på Fiji. Du besöker Fiji Museum som ger oss en inblick i landets intressanta och brokiga historia, ser vackra konsthantverk och kvarlämningar från kolonialtiden. Innan du anländer till hotellet går du en promenad genom den botaniska trädgården. I natt bor du på Suvas legendariska hotell från år 1914 som i folkmun går under beteckningen "The Grand Old Lady of Suva”. Frukost och lunch ingår. Boende på Grand Pacific Hotel (★★★★)
 

Dag 11: Suva - Rakiraki

Under förmiddagen gör vi ett stopp på en lokal marknad och fortsätter sedan till regnskogen där vi går en kortare vandring för att se den tropiska växtprakten. Vi äter vår medhavda picknicklunch och fortsätter på slingrande vägar genom ett böljande bergslandskap innan vi når kusten och vårt hotell för två nätter. Hotellet ligger vackert inbäddat i lummig grönska. Boendet består av fristående bungalows som ligger i terrasser ner mot havet vilket innebär nivåskillnader. Kanske kan ett dopp i havet eller poolen locka? Frukost och lunch ingår. Boende på Wananavu Beach Resort (★★★+) Wananavu Beach Resort är ett charmigt och mysigt boende i Rakiraki på norra Fiji. Denna del av Viti Levu kallar många för det äkta Fiji.

Dag 12: Rakiraki

I dag går turen till en närbelägen by där du träffar en av byns äldste som introducerar dig i en traditionell kavaceremoni och visar dig runt. Resten av dagen på egen hand. På hotellet finns aktiviteter som spa, snorkling och tennis. När mörkret lagt sig är det samling för en gemensam middag. Frukost och middag ingår.
 

Dag 13: Rakiraki - Apia, Samoa

Efter frukost åker du till flygplatsen för ditt flyg till Samoa. Landet består huvudsakligen av de två öarna Savai’i och Upolu samt en handfull mindre öar. Till denna Edens lustgård hittar få turister. Upolu är den mest utvecklade ön och här ligger huvudstaden Apia. På väg från flygplatsen till vårt hotell slås du av den generösa grönskan med blommor och buskar i olika gröna nyanser. Även de färgglada lokalbussarna fångar ditt intresse, var och en med sitt eget unika signum i form av olika motiv och färg och inte sällan spelande hög musik för sina resenärer! Kulturen och traditionen är djupt rotad och här människor lever utan stress och de flesta enligt gamla traditioner s.k. Fa’a Samoa. Kvällen på egen hand. Frukost och lunch ombord på flyget ingår. Boende på Tanoa Tusitala Hotel (★★★★).
 

Dag 14: Apia

Du gör en halvdagstur där dubörjar med att besöka marknaden. Här säljs frukt, grönsaker, souvenirer och hantverk. Du fortsätter till författaren och reseskildraren Robert Louis Stevensons tidigare hem i Vailima. Bostaden är i dag ett museum och ligger vackert inbäddad i ett parkliknande grönområde. Stevenson kom till Samoa med sin familj år 1889 och kom att förälska sig i människorna och landet vilket resulterade i att han valde att bosätta sig här. Eftermiddagen ledig för egna upptäckter eller sol och bad vid hotellpoolen. I kväll får du uppleva en "Fiafia" night med samoansk underhållning och traditionella maträtter. En rytmisk afton! Frukost och middag ingår.
 

Dag 15: Apia - Matatufu

På söndagarna är det mesta stängt på Samoa. Man umgås med nära och kära, äter gott och går i kyrkan. Det är en upplevelse att höra den stämningsfyllda sången och se barnen uppklädda i sina finaste kläder. Efter utcheckning kommer du därför att börja dagen med ett besök i den vackra Mary Cathedral. Katedralen i sig är väl värd ett besök med traditionellt samoanskt konstverk i den stora kupolen. Du fortsätter till södra delen av ön och besöker ett vattenfall längs vägen. Under eftermiddagen kommer du till vårt strandhotell med stor grönskande trädgård, vacker sandstrand, pool och bra utbud vad gäller vattensporter och aktiviteter. Frukost och lunch ingår. Boende på Saletoga Sands Resort (★★★★).
 

Dag 16: Dagstur Upolu

En dag där du upptäcker omgivningarna. Med färgglad lokalbuss åker du till en by där vi möter upp med byns överhuvud, s.k. Maitai. Efter en traditionell välkomstceremoni tar han dig på rundvandring till olika delar av byn där du längs vägen möter lokalbefolkningen och får ta del av deras dagliga liv. Efter en avskedssång fortsätter du till det naturliga vattenhålet Sua Trench. Den orädde kan klättra ner längs en stege till en liten avsats och därifrån ta sig ett skönt dopp. Upplevelsen att ligga och blicka upp mot himlen med de karga klippväggarna och grönskan som tycks trilla över kanten ovanför är speciell. Du äter medhavd lunch och fortsätter till dagens sista stopp vid Lalomanu Beach, Samoas vackraste strand med kritvit sand och turkost hav. Du kan passa på att snorkla och ta ett dopp innan vi vänder åter till hotellet. Frukost och lunch ingår.
 

Dag 17: Ledig dag

Vakna upp till en ledig dag att fylla med så mycket eller lite som du själv önskar. Kanske väljer du horisontalläge i en solsäng i skuggan av en palm eller spanar efter marint liv under en snorklingstur. Hotellet erbjuder även olika turer och aktiviteter som du kan ägna sig åt. Varför inte unna dig en polynesisk massage innan du lämnar detta öparadis? Frukost ingår.
 

Dag 18: Apia - Singapore

Du åker till flygplatsen och flyger under eftermiddagen till Fiji. Här äts en gemensam avskedsmiddag och du säger farväl till vår guide innan du flyger vidare med nattflyg till Singapore. Frukost och middag ingår.
 

Dag 19: Singapore

Ankomst till Singapore under tidig morgon där din engelsktalande guide möter dig. Du åker direkt till hotellet och vilar ut ett par timmar. Under eftermiddagen gör du en halvdagstur i Singapore som tar dig till några av Singapores sevärdheter som Singapore Cricket Club, parlamentshuset, Padang och City Hall. Du åker till Merlion Park för att se den nationella ikonen The Merlion och besöker sedan ett buddisttempel innan besök på den botaniska trädgården med den vackra orkidéträdgården. Under turen kommer du även se Little Indias färgstarka kvarter och Chinatown med sina traditionella hus. Kvällen på egen hand. Måltider (flyg) ingår. Boende på Grand Copthorne Waterfront (★★★★+).

 

Dag 20: Singapore - Skandinavien

Sista dagen har du tid för egna upptäckter i Singapore. Besök växthusen vid Gardens by the Bay eller kanske står shopping på dagens agenda på välkända shoppinggatan Orchard Road med sina många märkesbutiker eller de prisvänliga butikerna i Chinatown. Du kan även följa med på en tillvalsutflykt (mot tillägg) till t ex Sentosa Island. Efter en härlig heldag i Singapore är det samling för avskedsmiddag och tittar på en spektakulär ljus- och ljudföreställning på artificiella Gardens by the Bay med växthuskupoler fyllda av blomsterprakt samt stora konstgjorda "supertrees". Därefter transfer till flygplatsen för ditt flyg till Skandinavien. Frukost, middag, måltider (flyg) ingår.
 

Dag 21: Hemkomst

Hemkomst till Skandinavien.

 

ÖVRIGT

Observera att olika boendekategorier på vistelsen på Fiji och Samoa kan förekomma inom gruppen. Detta beroende på att det inte alltid finns samma boendekategori tillgängligt. Vi strävar naturligtvis efter att alla deltagare ska få samma boendekategori så långt det är möjligt.

 

Frivilliga tillägg
• Ev. tillvalsutflykter under kryssningen på Fiji.
• Halvdagstur till Sentosa Island i Singapore.
• Dricks till guide och chaufför.
 

Tillkommer
• Avresa från Köpenhamn eller Göteborg 1.400 kr/person.
• Eventuellt enkelrumstillägg 15.000 kr.
• Dryck.
 

Försäkring
• Avbeställningsskydd - 5% av resans totala pris.
• Kompletterande reseförsäkring - 171 kr grundpris samt 39 kr per dag, per person.
• Hel reseförsäkring - 275 kr grundpris samt 71 kr per dag, per person.

Blue Lagoon Cruises Trumpetsnäcka Söderhavsstränder