Resecity tipsar om safari-, vandrings-, cykel- och upplevelseresor

Sao Tomè och Príncipe

Söker du ett undangömt paradis i ro och stillhet, utan de stora turist-
strömmarna, ska du åka till Sao Tomè och Príncipe - Välkommen till Afrikas näst minsta land! Det är lätt att bli förälskad i dessa två små vulkaniska öar utanför Gabons västkust, med sin portugisisk-kreolska historia och avslappnade stämning. Det tar inte lång stund innan du också smittas av öbornas livsmotto «leve leve», som kan översättas med ”ta det lugnt”.

Här finns milslånga perfekta stränder med palmer vajande i bakgrunden, en nästan ogenomtränglig grön tropisk regnskog, historiska byggnader från en svunnen kolonialtid, enorma gamla plantager (rocas). Det här är en av få platser i världen som fortsatt står utanför turistströmmarna och här är du inte en turist utan en vän på besök! 

Från det du checkar in på det intima Omali Lodge i den lite förfallna huvudstaden Sao Tome förändrar sig världen, du kunde lika gärna befinna dig på en annan planet. Bara 7 timmar från Europa ligger denna pärla. God mat och goda drycker med portugisiska influenser. När du är på Sao Tome rekommenderar vi att du gör några utflykter så att du får en smak av vad det frodiga inlandet kan visa. Här finns imponerande bergsområden, vulkaniska insjöar, ogenomtränglig regnskog och plantager och vänliga människor.

Tillbringa en kväll på den gemytliga baren Pico Macombo och pröva några av de många lokala romprodukterna. Från huvudstaden till Praia Inhame på sydspetsen av Sao Tome tar det ca 2 timmar genom tät regnskog, imponerande kustlandskap, små landsbyar och marknader. Från den lilla fiskebyn Porto Alegre slingrar sig vägen förbi nedlagda plantager när plötsligt Praia Inhame dyker upp i regnskogen. Och vilken syn! Praia Inhame ligger definitivt på vår 10 på topp lista över världens strand destinationer.
 Det här kommer att vara din plats i paradiset de kommande dagarna. Möjligheter att till fots gå till vattenfall och flanera längs kusten där det ligger ett tiotal orörda stränder. Välkommen till vår nya paradisdestination!


Prisidé: 14 dagar från 19 565 kr per person i delat dubbelrum
Vår specialist på Sao Tomè et Príncipe är Maud Andersson, Resecity i Motala motala@resecity.se

Mer om resan
Video om Príncipe
Fler temaresor

 

Bite-size Break Delhi - en lokal matupplevelse

Kom in bakom kulisserna till norra Indiens matscen med en lokal guide. Från doftande marknadsplatser i Gamla Stan till köket hos en Delhite (en Delhi-bo), lär dig traditionella familjerecept, förbered en äkta indisk middag, upplev lokal gästfrihet, provsmaka munsbitar från gatuförsäljare och utforska gamla historiska sevärdheter på denna ”Bite-size Break Delhi”. Namaste! Välkommen till Delhi och Indien.

Dag 1 hämtar din guide dig kl. 16:30 på ditt hotell för att åka till ”er” indiska familj. Var redo för en kväll i gästfrihetens tecken medmöjlighet att ta del av matlagningen så mycket du vill. Som den lokala traditionen bjuder är det en vegetarisk meny som tillagas och eftersom alkohol inte är en del av den indiska kulturen, får vi avstå från öl och vin ikväll. Efter en upplevelserik kväll blir du skjutsad tillbaks till hotellet.

Dag 2 hämtar din guide dig vid hotellet kl. 09.00. Det finns en chans att börja dagen med en kopp chai innan du gör en djupdykning i synintryck, ljud och dofter i Old Delhi. Titta in i köket på en Sikh tempel, där vi kan provsmaka på lunchen som förberetts för alla de anhängare som deltar i templets aktiviteter varje dag. Besök de doftande Chandi Chowk marknaderna och lär dig mer om de grundläggande smakerna i indisk matlagning. Du kan välja att stanna här eller fortsätta till India Gate och presidentpalatset. Efter turen körs du tillbaks till ditt hotell om du vill vila innan eftermiddagen verksamhet. Kl. 16:00 är det dags att börja kvällens Delhi Food Walk. Vi passerar stadens högskolor och universitet, stannar vid ett gammalt Hanuman tempel. Vid det första matstoppet får du se hur färsk lokal shawarma (kebab) görs, sen fortsätter vi till ett populärt ikoniskt matställe. Här kan du njuta av en lokal favorit - momos (dumplings) och Banta, en läcker citronbaserad dryck som är läskande i det varma vädret i Delhi. Genom Kamla-marknaden kommer vi ut i en gränd full av gatumatstånd. Här provar vi flera lokala delikatesser; paneer tikka, golgappas, bhelpuri, paav bhaji och chuski. Mums! Gå igenom vackra närliggande marknader, tills du når din slutdestination - din dessert. Njut av den bästa hemlagade glassen i Delhi, kulfi-falooda, sedan vidare till en godisbutik för färsk samosa, rabdi, gulab jamun och söt smaksatt mjölk. Efter turen tas du tillbaks till ditt hotell.

Bite-size break Delhi - Pris från 2.850 SEK
Turkod: HHZD arrangör Intrepid - fler turer finns under Temaresor
I priset ingår: 2 hotellnätter - transport till aktiviteterna - Matlagning & middag hos en familj i Delhi - City Food Crawl - Old Delhi Walking Tour.
Gruppstorlek: minimum 1 och max 12 personer

 

På cykel från Nicaragua, Costa Rica till Panama - 15 dagar

Ett äventyr för dig som vill uppleva djur och natur på ett minst sagt aktivt sätt - på cykelsadeln. Med start från Granada/Nicaragua via Lake Nicaragua till Ometepe Ilsland, vidare till Stilla havskusten. Därifrån korsar vi gränsen till Costa Rica med sitt fantastiska djurliv i de tropiska regnskogarna. Vi passerar vulkanområdet Arenal när vi siktar mot Karibiska havet och paradisöarna Bocas del Toro. För att komma till Panama tar vi oss över bergen i Costa Rica tillbaks till Stilla havskusten där vi korsar gränsen och kommer in vid Panama kanalen. Turen avslutas i Panama City.

Räkna med en tur som klassas som medel/utmanade, så viss cykelvana krävs. 80% av rutten går på belagda vägar, med en del berg och generellt kuperad terräng. Rutten följer huvudsakligen lugna bakvägar. Genomsnittliga dagsetapper på ca 48km. Du är del av en liten internationell grupp i storleksordningen 4 och 16 personer. Engelsktalande cykelguide följer med under hela turen, liksom ett support-team.

I priset ingår: boende inkl. frukost, alla transporter under resan och nämnda aktiviteter i programmet, gruppledare, support team och cykel.
Detaljerat program
Turkod: MUC

Pris från 27.980:-/person i delat dubbelrum. Flyg tillkommer.

Resecity bokar hela ditt äventyrspaket med passande flyg!
Fler temaresor hittar du här
- verkar någon tur intressant notera "Turkoden" så kan vi hjälpa dig med hela paketet inkl. flyg.

 

Peru: Rundtur i Inkaindianernas fotspår

Lär känna Peru under denna tur med start i Lima och avslut i La Paz Bolivia. Du kommer att uppleva många aspekter av den peruanska och bolivianska kulturen. Från storstaden Lima, flyger vi in i Amazonas djungel för att möta det fantastiska djurlivet och befolkningen här. Från Amazonas flyger vi till den högt belägna staden Cusco och här börjar vi färd i inkaindianernas fotspår. Machu Picchu är givetvis en av höjdpunkterna. Njut av livliga färgstarka marknader, gamla Inkaruiner och den vänliga lokalbefolkningen. Från Cusco fortsätter vi med buss på en högplatå till Puno som ligger vid Titicacasjön. En dagstur ut på Titicaca ingår och här möter vi invånare som bor på flytande vassöar och besöker den lilla ön mitt i sjön där fingerfärdiga män stickar fantastiska mössor. Från Puno åker vi mot Bolivia och La Paz där vår rundtur avslutar. 

Lämplig ålder: 18-60 år, max. 70 (rekommenderas)
Grupp: Detta är en liten guidad grupptur. Gruppen är vanligtvis mellan 8 och 12 personer.
Reslängd: ca13-15 dagar (inkl. flygresan)

I priset ingår
- engelsktalande reseledare frånTucan Travel, samt engelsktalande lokala guider på de inkluderade utflykterna
- boende totalt 11 nätter varav 9 nätter på hotell och2 nätter i en djungel lodge
- måltider: 10 frukostar, 2 luncher, 2 middagar
- utflykter som nämns i detaljprogrammet
- transporter med lokal buss, båt, taxi, till fots, 2 flyg (ej det internationella flyget från Sverige)

Detaljerat program
Turkod: PIP

Pris från 17.580:-/person i delat dubbelrum. Flyg tillkommer.

Resecity bokar hela din rundresa med passande flyg – www.resecity.se

Fler temaresor hittar du här - verkar någon tur intressant notera "Turkoden" så kan vi hjälpa dig med hela paketet inkl. flyg.

 

Maldiverna - Barfotaparadiset Kuredo Island Resor & Spa

Vi är inte ensamma om att ha hittat till detta Paradis, men vi delar gärna med oss eftersom vi kan erbjuda så fantastiska priser. Sparka av dig skorna och lev barfotaliv på Kuredu Island Resort & Spa. Med "all inclusive" finns inga större bekymmer mer än att välja om du ska snorkla, bada, läsa en bok nu eller lite senare. Flera av oss på Resecity har varit här både en och flera gånger, tror det talar för sig själv.

Prisexempel:
2 vuxna och 2 barn u. 12 år i en Beach Villa, från 94 500 kr, 10 nätter med helpension (mellansäsong 2018).
I exemplet ingår flyg Arlanda - Male t/r, samt transfer med sjöplanet Male - Kuredu t/r.
All inclusive finns mot tillägg.

Varken pris eller platstillgång kan garanteras innan ev. bokning är gjord. Men vi kan alltid hitta ett datum som passar just dig!

 

Samoa drömmen om Söderhavet!

Samoa är en verklig vykortsdröm av paradiset och består av tio öar. Alla öarna har sin egen speciella karaktär från regnskog, vulkantoppar som göms bland molnen till vackra vita stränder. Det finns två huvudöar, bägge vulkaniska med höga berg och en fantastisk natur. På den minsta och kanske vackraste ön Upolu ligger huvudstaden Apia.

På Samoa hittar du kanske det vänligaste folket i hela Söderhavet. Här har kulturen varit förvånansvärt opåverkad av västliga influenser, så vill du uppleva traditionell polynesisk kultur är Samoa ett perfekt val.

Den bästa tiden att besöka Samoa är under den torra perioden från maj till oktober, men det går alldeles utmärkt att åka till Samoa och Polynesien hela året. Klimatet är tropiskt och medeltemperaturen ligger på 26-27 grader med små variationer under året.

Här hittar du resan "The soul of Polynesia" som exempel på turer till Samoa, många fler spännande temaresor jorden runt finns på Resecitys hemsida under rubriken "Temaresor". Helena på Resecity i Nyköping och Maud på Resecity i Motala har varit på Samoa och kan berätta mer om du är nyfiken på och vill resa till Samoa.

Bilder: Samoa Tourist Office

  

 

 

Sao Tome strand

Sao Tome barn

Sao Tome

 

Granada NicaragueMöte med djurCykeltransport

Machu Picchu PeruTrain to CuscoKnitting Taquile Titicaca lake

 

  

 

  

Kuredo Maldiberna

 

 

 

 

  

Samoa barndomsdrömmen om paradisetSamoa ett örike med kultur