Resetips | Resecity - rätt resa till bäst pris

Resecity tipsar om safari-, vandrings-, cykel- och upplevelseresor

Sao Tomè och Príncipe

Söker du ett undangömt paradis i ro och stillhet, utan de stora turist-
strömmarna, ska du åka till Sao Tomè och Príncipe - Välkommen till Afrikas näst minsta land! Det är lätt att bli förälskad i dessa två små vulkaniska öar utanför Gabons västkust, med sin portugisisk-kreolska historia och avslappnade stämning. Det tar inte lång stund innan du också smittas av öbornas livsmotto «leve leve», som kan översättas med ”ta det lugnt”.

Här finns milslånga perfekta stränder med palmer vajande i bakgrunden, en nästan ogenomtränglig grön tropisk regnskog, historiska byggnader från en svunnen kolonialtid, enorma gamla plantager (rocas). Det här är en av få platser i världen som fortsatt står utanför turistströmmarna och här är du inte en turist utan en vän på besök! 

Från det du checkar in på det intima Omali Lodge i den lite förfallna huvudstaden Sao Tome förändrar sig världen, du kunde lika gärna befinna dig på en annan planet. Bara 7 timmar från Europa ligger denna pärla. God mat och goda drycker med portugisiska influenser. När du är på Sao Tome rekommenderar vi att du gör några utflykter så att du får en smak av vad det frodiga inlandet kan visa. Här finns imponerande bergsområden, vulkaniska insjöar, ogenomtränglig regnskog och plantager och vänliga människor.

Tillbringa en kväll på den gemytliga baren Pico Macombo och pröva några av de många lokala romprodukterna. Från huvudstaden till Praia Inhame på sydspetsen av Sao Tome tar det ca 2 timmar genom tät regnskog, imponerande kustlandskap, små landsbyar och marknader. Från den lilla fiskebyn Porto Alegre slingrar sig vägen förbi nedlagda plantager när plötsligt Praia Inhame dyker upp i regnskogen. Och vilken syn! Praia Inhame ligger definitivt på vår 10 på topp lista över världens strand destinationer.
 Det här kommer att vara din plats i paradiset de kommande dagarna. Möjligheter att till fots gå till vattenfall och flanera längs kusten där det ligger ett tiotal orörda stränder. Välkommen till vår nya paradisdestination!


Prisidé: 14 dagar från 19 565 kr per person i delat dubbelrum
Vår specialist på Sao Tomè et Príncipe är Maud Andersson, Resecity i Motala motala@resecity.se

Mer om resan
Video om Príncipe

 

 

  

 

 

Sao Tome strand

Sao Tome barn

Sao Tome