Kirkenes - Bergen sydgående

Hurtigruten från Kirkenes till Bergen

Hurtigruten från Kirkenes till Bergen - 6 dagar

Ditt äventyr startar i det nordliga Kirkenes där Hurtigruten vänder. När fartyget påbörjar resan söderut har du efter lunch tid att koppla av och njuta av utsikten över det arktiska landskapet på däck eller i panoramasalongen. Du kommer under resan från Nordnorges arktiska vildmark passera världens vackraste öar och fjordar längs västkusten, Tromsö, Lofoten, Trondheim innan resans slutmål Bergen.

Boka före 23 april & få flygresan på köpet

Antal dagar: 6   Avresor: juni-juli 2018

Bokas hos din närmaste Resecity resebyrå!

Vackra städer längs Norges kust

Hurtigruten från Kirkenes till Bergen - sydgående
Norges kust är med sina fantastiska landskap ett av de mest spännande och varierade äventyrsresmålen i världen. En resa med Hurtigruten låter dig utforska alla sevärdheterna längs denna otroliga kustlinje, och föra dig närmare människorna som bor här.

Några av resans höjdpunkter:

 • Vinteräventyr i Finnmarken
 • Lyngenfjord (apr-maj)
 • Midnattskonsert i Tromsö
 • Vesterålen & Lofoten dagtid
 • Helgelandskusten dagtid
 • Historiska Trondheim
 • Atlanthavsvägen
 • Historiska Bergen


Översikt
Ett 240 mil långt äventyr längs Norges kust. Nordnorges kuster bjuder på spektakulära landskap, bland annat Finnmarks vida slätter, Nordkap och öarna i Vesterålen och Lofoten. När vi passerar polcirkeln blir klimatet och landskapen mildare, men inte desto mindre imponerande. Längs vägen finns miljoner saker att se, och massor att göra – både ombord och på land. Ät frukost på Nordkap, utmana dig själv på en fjällvandring i Hammerfest eller Lofoten, utforska vildmarken på en snöskoter eller hundsläde, njut av ett högoktanigt RIB-äventyr eller se alla de kulturella sevärdheterna.

En smak av Vesterålen
Under resan finns många turer att ta del av. Som exempelvis historien, se orörd natur och upplev några fantastiska sevärdheter som Trondenes kyrka, ett av Norges kulturarv från den sena medeltiden. Stannar du ombord kan du beundra denna gamla kyrka från när vi går mot Risøyrenna, en grund passage endast 7 meter djup. Den grävdes ut speciellt för Hurtigruten på 1920-talet för att få en genväg mellan Harstad och Sortland. Man kan se sandbankarna genom det klara, gröna vattnet. Ögrupperna i Lofoten och Vesterålen bjuder på några av de mest fantastiska naturupplevelserna under hela resan längs kusten. Lofoten är känd för sin vackra natur med branta fjäll, vildmark och små pittoreska fiskelägen. Seglingen genom Lofoten i dagsljus är en av höjdpunkterna för många av våra gäster.

Norges klippfiskhuvudstad
Idag får du tillfälle att bekanta dig med Trondheim, när vi kryssar genom den majestätiska Trondheimsfjorden, som är 17 mil lång och upp till 25 km bred. Precis som alla andra norska fjordar är den djup, som mest 577 meter.

När vi seglar längs kusten kommer du att märka hur viktigt fisket varit och är för de norska kustsamhällena. Kristiansunds strategiska läge vid havet har gett staden goda förutsättningar för fiske, skeppsbyggnad och oljeindustri. Staden anses idag vara Norges klippfiskhuvudstad, tack vare dess långa historia som landets exportcentrum för klippfisk.

Ålesund vid världens vackraste sjöväg

Boka före 23 april & få flygresan på köpet

6 dagar fr. 6.225 kr/person

(räntefritt 564 kr /månad*)

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm, Göteborg alt. Köpenhamn
 • Transfer flygplats - fartyg t/r
 • En resa med Hurtigruten i vald hyttkategori
 • Insideshytt med helpension

Inkluderas inte:

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Bokningsperiod: 19 mars -23 april 2018

Gäller även: Sträckorna Bergen-Kirkenes-Bergen (12 dagar) och Bergen-Kirkenes (7 dagar).

Reseperiod: 15 maj - 31 december 2018.

Vi bjuder på flyg t/r från Oslo, Stockholm, Göteborg, Billund, Köpenhamn och Helsingfors.

Prisexemplet avser avresa i november. Erbjudandet gäller endast nybokningar. Kan kombineras med Ambassadör-rabatt. Kan inte kombineras med andra kampanjer/erbjudanden. Gäller inte gruppresor. 100% avbokningskostnad för ‘flyget på köpet’.

Bokas hos din närmaste Resecity resebyrå!

Resrutt