Indiska Oceanen

Indiska Oceanen - Mauritius, Seychellerna och Madagaskar

Följ med på kryssning tillsammans med vår svenska reseledare. Vi kryssar med Costa Victoria som tar dig till exotiska destinationer såsom Mauritius, Seychellerna, Madagaskar och Réunion.
 
Mauritius bjuder på härliga stränder, fin natur och restauranger med mat i världsklass. På Seychellerna spenderar vi två nätter på huvudön Mahé, där bor vi på 4-stjärniga Anelia Resorts and Spa. Madagaskar - världens fjärde största ö - ovanlig och fascinerande med oförstörda stränder, varierande landskap och förekomsten av lemurer och andra unika djurarter. De flesta av växterna och djuren här finns varken på det afrikanska fastlandet eller någon annanstans i världen. Du kommer garanterat att få en upplevelserik kryssning!
 
Costa Cruises passar allt från barnfamiljer, ensamstående och par till generationsresan. Ombord är det en härlig atmosfär med många aktiviteter, underhållning och levande musik. Den italienska stilen sätter självklart sin prägel på maten, även om det finns internationella inslag. Alla restauranger serverar specialiteter gjorda av högkvalitativa ingredienser som är förberedda med den kärlek till mat som italienarna är kända för.
 
Är du redo för avkoppling, orörd natur, färgstarka och saftiga frukter, vita sandstränder och svajande palmer? Då är du redo för att följa med oss på en kryssning i Indiska oceanen.  För bokning kontakta din närmaste Resecity-butik!
   

Antal dagar: 19  |  Avresa: 24/10 2018  |  Hemkomst: 11/11 2018   
 
Pris från 29.995 kr / person
    
Resrutt:
Port Louis, Mauritius » 2 dagar till havs » Victoria, Seychellerna (3 dagar) » till havs » Nosy Be,  Madagaskar » Diego Suarez, Madagaskar » till havs » Tamatave, Madagaskar » St. Denis, Le Port (2 dagar) » Port Louis, Mauritius (2 dagar).
 
Allt detta ingår
  • Flyg från Köpenhamn och Stockholm (Göteborg på förfrågan)
  • Svensk reseledare på hela resan**
  • 2 nätter med del i dubbelrum på 4-stjärniga Anelia Resorts and Spa, Mauritius 
  • All Inclusive på Anelia Resorts and Spa, Mauritius
  • Transfer
  • 15 dagars kryssning med del i vald hyttkategori
  • Helpension på kryssning
  • All underhållning ombord
  • Dricks
  • Skatter

Tillkommer: avbeställningsskydd och reseförsäkring. Minimum 10 resenärer krävs för att resan ska genomföras enligt program.**För garanterad svensk färdledning, minimum 20 deltagare.

Ombord på Costa Victoria: Lounge med dansgolv - Barer - Restauranger - Reception - Hiss - Souvenirbutik - Stort soldäck med solstolar - Underhållning ombord - Handikappanpassade hytter

 

   

Dag för dag program - 19 dagars resa

 
DAG 1 - SVERIGE - MAURITIUS

Flyg från Skandinavien till Mauritius.
 
DAG 2 - PORT LOUIS, MAURITIUS
 
Vi ankommer till Mauritius huvudstad Port Louis där vi blir upphämtade med transfer för vidare färd till vårt hotell. Här spenderar du eftermiddagen på egen hand och njuter av alla faciliteter på Anelia Resorts and Spa
 
DAG 3 - MAURITIUS
 
Spendera dagen på vita sandstränder under vajande kokospalmer eller varför inte ta en snorkeltur i det turkosfärgade vatten och utforska korallrevet som löper runt nästan hela ön. Njut av ett härligt strandliv, fin natur, god mat med restauranger i världsklass och hög servicenivå. 
 
DAG 4 - MAURITIUS
 
Efter frukost på hotellet väntar vår transfer som tar oss till Port Louis där vi checkar in på vårt fartyg Costa Victoria. Strax efter lunch går vi ombord på vårt kryssningsfartyg som kommer att vara vårt hem de två nästkommande veckorna.
   
   
DAG 5 - 6 - TILL HAVS
 
DAG 7 - 9 - VICTORIA, SEYCHELLERNA
 
Fartyget lägger till i hamnen på huvudön Mahé i Seychellerna. Staden Victoria är Seychellernas huvudstad där fartyget stannar under tre hela dagar och vi får tid att uppleva och utforska Seychellerna. Passa på och gör en utflykt till grannöarna La Digue och Praslin där det är väl värt att besöka nationalparken Vallee de Mai som är upptagen på Unescos världsarvslista.
 
DAG 10 - TILL HAVS
 
DAG 11 - NOSY BE, MADAGASKAR
 
Nosy Be är en liten tropisk ö som är uppbyggd på en plattform av korall. Den är även känd som ”Parfymön” på grund av de berusande dofterna från parfymplantorna och de kryddor som växer på ön.
 
DAG 12 - DIEGO SUAREZ, MADAGASKAR
 
Diego Suarez ligger på en udde på Madagaskars norra spets. Dess arkitektur med militärbaracker, örlogsinstallationer och ett gatusystem i rutmönster blir en påminnelse om att ön dominerades av fransmän under mer än femtio år. En enastående stad som erbjuder möjligheter till dykning, segling och vandring.
 
DAG 13 - TILL HAVS
   
   
DAG 14 - TAMATAVE, MADAGASKAR
 
Tamatave är Madagaskars huvudsakliga kommersiella hamn, varifrån skeppen seglar med laster av socker, kaffe, ris, kokos, vanilj, lövved och halvädelstenar. Stadskärnan har två färgstarka lokala marknader där du kan köpa tropiska frukter och blommor av en iögonfallande variation.
 
DAG 15 - 16 - ST. DENIS - LE PORT, RÉUNION
 
Saint-Denis, Réunions huvudstad, känd som Indiska Oceanens Paris, är en fascinerade och livlig stad med exklusiva restauranger och lyxhotell. Ön La Réunion erbjuder även en kontrastrik natur med regnskog och vulkaner. Fartyget stannar över natten.
 
DAG 17 - PORT LOUIS, MAURITIUS
 
Vi är åter i hamn på Mauritius och har en heldag att spendera här då fartyget ligger över natten. Port Louis är en stad i snabb utveckling som sjuder av liv - den bästa platsen för att ta temperaturen på staden är Port Louis Market som ligger direkt vid stranden.
 
DAG 18 - PORT LOUIS, MAURITIUS
 
Efter att vi ätit frukost checkar vi ut från fartyget för vidare färd mot flygplatsen och hemresa till Sverige. 
 
DAG 19 - Hemresa
 
Hemma efter en oförglömlig resa och ett minne för resten av livet!
   

Flygtider

Från Stockholm-Arlanda

EK 0158  Okt 24, 2018 Arlanda Dubai      1505 2320
EK 0701  Okt 25, 2018 Dubai Mauritius    0400 1035
EK 0704  Nov 10, 2018 Mauritius  Dubai   2300 0540
EK 0157  Nov 11, 2018 Dubai Arlanda      0810 1155

Från Köpenhamn

EK 0152  Okt 24, 2018 Köpenhamn Dubai  1535 2355
EK 0701  Okt 25, 2018 Dubai Mauritius      0400 1035
EK 0704  Nov 10, 2018 Mauritius  Dubai     2300 0540
EK 0151  Nov 11, 2018 Dubai Köpenhamn  0820 1220