Upplevelseresor och unika fotomöjligheter av björn, varg och järv med Rovdjursland

Resecity ordnar i samarbete med Rovdjursland spännande upplevelse- och fotoresor. I våra Nordiska vildmarker möter vi de stora rovdjuren isbjörn, björn, järv och varg under bekväma arrangemang.

Resorna går till Ryska gränszonen i östra Finland
Reseledare är
 naturfotografen och biologen Magnus Fredriksson.
Notera att det också arrangeras speciella tjejresor med kvinnlig reseledare.
 

Rovdjursland vill erbjuda resedeltagarna det bästa av upplevelser och fotomöjligheter i vår fantastiska Nordiska vildmark. Här är det att sitta i gömsle som gäller för björn, järv och varg. Det är vanligt med nära möten med rovdjuren från björngömslena i fint ljus och i oförstörda vackra varierande taiga-miljöerna på vårt resmål Vartuis vid den Ryska gränszonen. Björn är vanligast med flera olika individer, intressant dynamik och beteenden mellan individerna, samt omsättning på olika individer under säsongen. Järv har setts på alla resor hit sedan 2013, många gånger på nära fotoavstånd. Vargarna hörs eller ses här tillfälligt. Denna plats är särskilt lämpad även för mindre erfarna naturfotografer med enklare utrustning då det normalt blir många fototillfällen i bra ljus och på varierade avstånd - allt från enstaka meter till ca 50 m då man kan få mycket fina bilder av rovdjuren i det vackra taigalandskapet på denna plats.

Platsen är även mycket lämpligt även för de som mest vill uppleva och se rovdjuren i sin naturliga vilda miljö. Dessa förhållanden ger naturligtvis också utmärkta möjligheter för fotoentusiasten och för proffsfotografen till att få unika fantastiska bilder. Platsen för vargresorna i september och resan i mars har en vargflock som ofta visar sig vid det gömsleområdet. Varg har hittills setts här vid varje resa under 2013, 2014 och 2015. Då man sitter i björngömslena och väntar på de stora rovdjuren blir det ofta bra fotomöjligheter även på fåglar, i synnerhet under våren. Flera av gömslena ligger i kant till myrar och små sjöar. 

För Rovdjursland är totalupplevelsen med en genuin oförstörd naturmiljö kring djuret mycket viktig. Det är deltagarnas upplevelser som sätts främst under resorna, men de är även dedikerade vad gäller att skapa bästa möjliga fotomöjligheter.

Fotoworkshop med individuell rådgivning om naturfotografering och filmning är en del i resorna. Här ska en nybörjare med kameran få ut mycket av resan, liksom den erfarne naturfotografen utifrån sin nivå. Kunskaper om vilda djur och naturen är minst lika viktigt som kunskaper om det fotografiska.

Obs, här finns inga krav vad gäller fotografering. Det går utmärkt att följa med på våra resor enbart för upplevelserna och äventyret!

Bokas hos Resecity i Huddinge, telefon: 08-774 03 15

Kontaktperson Jessica Rosenblad, huddinge@resecity.se

Mer information, datum och priser 2016.

Nyfiken på att läsa mer, gå in på Rovdjursland...

Så här kan en resa till Finland vara - se videon!

 

 

Björnunge i Finland Rovdjursland

Ugglor

Björn i motljus

Varg i Finland