Inspirerande resrutt Costa Rica | Resecity - rätt resa till bäst pris
Lake Arenal Volcano

Förlag på resrutt i Costa Rica

Här har vi tagit fram två förslag på  till hur ditt äventyr, din resa till Costa Rica kan se ut:

Vi har valt en rundturer för dig som vill se det mesta möjliga under din vistelse i Costa Rica och ändå få möjlighet till sol och bad. Men kom ihåg att du själv kan skräddarsy din resa, precis så som du vill ha den. Berätta vad det är du/ni vill uppleva, se och göra, hur många ni är och antal dagar du/ni vill vara i Costa. Tänk på att det går alldeles utmärkt att under de dagar du valt att ligga still, lägga till en utflykt om du tröttnat på de vackra stränderna och vill se mer av landet. Alla i sällskapet kan få sin drömresa uppfylld. Den andra turen är för dig som verkligen vill se hur livet är i en avlägsen del av världen, ja avlägsen i den bemärkelsen att en indiankultur ända till våra dagar fått leva ostört här i Costa Rica. 

  

COSTA RICA - ÄVENTYR OCH STRAND

Den här rundturen utgår från Costa Ricas huvudstad San Jose. Du kan flyga in på San Jose och flyga hem från flygplatsen i Liberia som ligger cirka 1 timme från hotellet i Flamingo. Då blir det en natt till i Flamingo istället för en natt i San José.

Dag 1: Välkommen till Costa Rica
Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotellet San Jose Palacio, 15 min från flygplatsen där ni övernattar.
Måltider inkluderade: Frukost 

Dag 2: San Jose till Tortuguero
Denna dag så får ni en spännande tur till magiska Tortuguero på den Karibiska sidan. Namnet kommer från att detta är ett tillhåll för mängder med sköldpaddor (men krokodiler finns här också). Även bussresorna genom Costa Rica är en upplevelse i sig och ni kommer att få se massor av olika naturtyper och fantastiska vyer när ni åker mellan de olika destinationerna under hela er resa. Tortuguero ligger inbäddat i ett mycket grönt kanallandskap.
Måltider inkluderade: Frukost/ Lunch/ Middag 

Dag 3: Tortuguero
Idag har ni möjlighet att delta i de inkluderade utflykterna såsom åka på en berikande flodbåtstur genom deltalandskapet, besöka Tortuguero stad och ta en hike i den djupa regnskogen för att se olika djurarter och växter. Vill ni kan ni koppla av vid poolen med en svalkande drink och bara njuta av ledigheten.
Måltider inkluderade: Frukost/ Lunch/ Middag

Dag 4 : Tortuguero till Arenal
Efter frukost åker vi igenom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal som är den mest kända vulkanen i hela landet. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.
Måltider inkluderade: Frukost

Dag 5: Vulkanen Arenal
Denna dag är full av möjligheter, ifrån hotellet kan ni välja bland massor av hel- och halvdagsutflykter som canopy (linbana),  besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen eller bada i någon av de mineralrika källorna som är uppvärmda av vulkanen.
Måltider inkluderade: Frukost

Dag 6: Arenal-Monteverde molnregnskog
Efter frukost så tar vi och beger oss med minibuss till Monteverdes regnskog och hotellet Heliconia. Väl framme så kommer ni att få njuta av en otrolig natur, Monteverde har 2500 olika sorters växter varav 490 är orkidéer. Här är det inte ovanligt att ni får se en kolibri när ni är ute i trädgården eller på någon utflykt.
Måltider inkluderade: Frukost

Dag 7: Monteverde
Idag har ni chansen att bland annat prova på landets längsta canopy, eller linbana som vi säger i Sverige. Den här linbanan är byggd i trädtopparna över dalgångarna mitt i Monteverdes regnskog, den längsta linan är ca 700m lång. Man kan även beskåda naturen genom att ta en guidad tur på hängbroar genom regnskogen, varför inte rida en tur och sen besöka fjärilsträdgården? 
Måltider inkluderade: Frukost 

Dag 8: Monteverde – Flamingo Beach
Nu börjar den sista delsträckan på ert äventyr, från regnskogen till Guanacastes kritvita stränder. Ni kommer att anlända till den lilla byn Flamingo och hotellet med samma namn Flamingo Beach Resort som ligger mitt på den 1,6 km långa Stilla Havsstranden.
Måltider inkluderade: Frukost

Dag 8 -13: Flamingo
Nu har ni en hel vecka att spendera i hotellpoolerna eller på någon av de kritvita Stilla Havsstränderna som ligger runt om Flamingo. I byn finns ett 10 tal olika restauranger, och nästan ett måste är att besöka restaurangen Coco Loco. Restaurangen som inte bara har underbar mat utan dessutom ligger direkt på stranden och är den enda som gör det i Flamingo. Om ni har mer äventyrslust i er så kan ni göra ett 40 tal olika utflykter från hotellet. Sunset Cruise, en halvdag på havet där ni seglar hem i solnedgången som är inkluderad i programmet eller varför inte Palo Verde, en flodtur där ni får chans att se allt ifrån krokodiler, apor och mängder av fåglar helt i det fria?
Måltider inkluderade: Frukost

Dag 13: Flamingo - San Jose
Ni åker tillbaka till San Jose och San Jose Palacio för en övernattning innan morgondagens flygresa.
Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Hemresa
Transfer till Juan Santa Marias flygplats i San Jose för hemresa. Hej då Costa Rica!

Prisidé: 14 995 SEK exkl. flyg. Kontakta oss för offert för din aktuella resa.

 

 

COSTA RICA - ÄVENTYR OCH INDIANKULTUR

Detta är en fantastisk upplevelseresa mellan Karibiska havet och Stillahavet där ni får se och uppleva det otroliga djur- och naturlivet i Costa Rica. Ni kommer även att få ett unikt möte med en familj ur den skyddade stammen av Cabecarindianer i deras egna hem i Barbillas djungel. Resan börjar i Tortuguero där ni kommer att få uppleva det karibiska havet och åka på flodturer för att se sköldpaddor, krokodiler mm. Efter detta åker ni vidare till Barbillas orörda djungel och får förutom en härlig hike i djungeln besöka en indianfamilj med Marins Hedström, vår svenska guide och tolk som sedan många år bor och lever i Barbilla med Cabecaindianerna som grannar. Genom Marine har vi möjligheten att erbjuda er en helt unik och oförglömlig upplevelse som få är förunnat. Att träffa dessa underbara mäniskor och besöka deras hem och få en inblick i hur de lever av och med naturen. Resan fortsätter sedan upp till den mäktiga vulkanen Arenal där ni kan göra mängder med utflykter bland annat besöka det vackra vattenfallet La Fortuna och bada i vulkaniskt uppvärmda källor. Sedan avslutar ni er semester på en kritvit Stillahavsstrand i solparadiset Flamingo. Här solar, badar och vilar ni upp er ett par dagar på ett fint hotell innan ni flyger hemåt igen.

Dag 1: Välkommen till Costa Rica
Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotellet Barcelo Palacio, 15 min från flygplatsen där ni övernattar en natt.
Måltider inkluderade: Frukost

Dag 2: Tortugueros nationalpark
Nu börjar ert äventyr och ni lämnar San Jose tidig morgon för ta er ner till Tortuguero på Karibiska sidan av landet. Även bussresorna genom Costa Rica är en upplevelse i sig och ni kommer att få se massor av olika naturtyper och fantastiska vyer när ni åker mellan de olika destinationerna under hela er resa. När ni har kommit till hotellet som ligger på en ö mitt i nationalparkens floddelta och installerat er så kommer ni åka på den första inkluderade utflykten och besöka den lilla byn Tortuguero och Karibiska havet. Läs mera om Tortguero genom att klicka här.
Måltider inkluderade: Frukost/ Lunch/ Middag

Dag 3: Tortuguero
Idag kommer ni få göra ytterligare två utflykter och kommer under hela denna dag att kunna se mängder djur och natur. Den första utflykten är en flodbåtstur genom floddeltat där ni bl.a. kommer att kunna se sköldpaddor och krokodiler. Efter lunch så är det er avslutande tur som är en hike i djungeln runt om hotellet, här får ni en annan bild av den mäktiga naturen i Tortuguero.
Måltider inkluderade: Frukost/ Lunch/ Middag

Dag 4: Transfer till Barbillas nationalpark
Idag åker ni vidare till Barbilla och hem till Marine Hedströms gård mitt ute i regnskogen där ni kommer att få förstklassig service och underbar mat lagad tre gånger om dagen av Marine och hennes familj. Här kommer ni att bo i Marines gäststugor på gården som är enkla men otroligt mysiga. På eftermiddagen så kommer ni att besöka Marines fjärilsträdgård där hon föder upp fjärilar och skickar världen runt, till bland annat Haga fjärilshus i Stockholm.
Måltider inkluderade: Frukost/ Lunch/ Middag

Dag 5: Hike i Barbillas djungel
Idag kommer ni att få göra en underbar hike i den orörda naturen i nationalparken. Detta är en heldagstur och ni kommer att ha med er lunch som ni kommer att avnjuta nere vid den vackra Tapirfloden. Detta är en lite krävande hike men med en normal kondition och lite kämpaglöd så är detta inga problem alls. Men det är värt allt slit för naturen är så vacker och med lite tur så kan man se mängder med djur även här, beroende på hur tysta ni är på er hike igenom djungeln. Mera info om Barbilla och Cabecarindianerna klicka här!
Måltider inkluderade: Frukost/ Lunch/ Middag

Dag 6: Cabecarindianer
Idag kommer vi till resans höjdpunkt då ni får följa med Marine hem till en av Cabecarfamiljerna i utkanten av skogen och besöka dem i deras enkla hem, Jutsini. Här får ni en närmre inblick i deras liv och livs historia och kan med hjälp av Marine som tolk prata med dem själva. Detta är ett unikt tillfälle, Marine avslutade ett Sida projekt 2012 som hon har jobbat med under de sista 7-8 åren. Hon har nämligen gjort de första lärobökerna på Cabecar språket och med hjälp av stammens ledare skapat ett skriftspråk och höstterminen 2012 startade de första Cabecarbarnen i en skola med sitt eget språk i undervisningen.
Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 7: Vulkanen Arenal Efter frukost åker vi igenom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.
Måltider inkluderade:Frukost

Dag 8: Vulkanen Arenal
Denna dag är full av möjligheter, ifrån hotellet kan ni välja bland massor av hel och halvdagsutflykter som canopy (linbana), besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen, eller bada i någon av de mineraliska källorna som är uppvärmda av vulkanen. Vi kan starkt rekommendera er att göra denna heldagsutflykt: Äventyrsdag vid vulkanen Arenal.
Måltider inkluderade: Frukost

Dag 9-14: Flamingo Beach
Nu börjar den sista delsträckan på ert äventyr, från Arenal åker ni till Flamingos kritvita Stilahavsstrand. Här kan ni njuta av solen på antingen den 1,6 km långa stranden eller ligga vid hotellets stora poolområde. Detta är en perfekt avslutning på er resa. Om ni har mer äventyrslust i er så kan ni åka på en Sunset Cruise, en halvdags katamaransegling på Stillahavet där ni kan snorkla och med lite tur se både delfiner och knölval. Ni kan även djuphavsfiska här.
Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Flamingo – San Jose
På eftermiddagen åker tillbaka till San Jose och Barcelo Palacio för en sista övernattning innan flygresan hem.
Måltider inkluderade: Frukost

Dag 15: Hemresa
Transfer till flygplatsen i San Jose för hemresa. Hej då Costa Rica!

Pris per vuxen del i dubbelrum: fr: 17 995:-

Pris per barn eller 3:e, 4:e vuxen del i dubbelrum med 2 vuxna: fr: 13 395:-

Kontakta oss för offert för din aktuella resa.