Costa Rica rundtur

Leguan Costa Rica

Costa Rica - fantastiska naturupplevelser och paradisstränder

Under er resa i Costa Rica får ni uppleva Karibiska Havet, Stilla Havet och allt däremellan med djur och natur. Under första veckan besöker ni Tortugueros floder och djungel vid Karibiska Havet, Arenalvulkanen med vattenfall och varma källor samt regnskogen i Monteverde. Den andra veckan kopplar ni av på det fyrstjärniga hotellet i Flamingo, direkt vid den vita Stillahavsstranden.

Resecity kan verkligen rekommendera denna rundresa som kan arrangeras på förfrågan för en grupp om maximal 20 personer. Rundresan leds av en svensktalande costaricansk lokal naturguide Alexander. Vi har under flera år samarbetat med SweTours som arrangerat resor till Costa Rica sedan 2005.

Rundtursförslag

DAG 1

Avresa från Arlanda på morgonen med en mellanlandning, för att komma direkt till San José på kvällen. Här möter ni er svensktalande costaricanske lokalguide. Kort transfer till hotell Barcelo Palacio, nära flygplatsen, inkvartering del i dubbelrum.

DAG 2 

Efter en tidig frukost lämnar ni hotellet med buss och er naturguide som tar er till Tortuguero på den Karibiska sidan. Sista biten sker med flodbåt och ni beräknas ankomma till hotellet mitt på dagen, gemensam lunch. Namnet Tortuguero kommer från att det här är ett tillhåll för många olika arter av sköldpaddor, men även krokodiler, kajmaner och leguaner finns här. Hotellet ligger inbäddat i ett mycket grönt kanallandskap på en ö mitt i nationalparkens floddelta. Efter incheckning gör ni en guidad promenad i djungeln, därefter gemensam middag. Frukost, lunch och middag. 

DAG 3

Efter frukost är det dags för en guidad utflykt till Tortuguero by, där ni vandrar tillsammans till stranden på den Karibiska sidan. Ni får även tid på egen hand i byn. Lunch på hotellet och på eftermiddagen tar ni en flodbåtstur i deltat, där ni med guidens hjälp spanar in det lokal djurlivet. Gemensam middag. Frukost, lunch och middag.

DAG 4

Frukost och sedan avresa med båt tillbaka till ”hamnen”. Ni fortsätter er rundresa till byn La Fortuna vid Arenalvulkanen där ni checkar in. Eftermiddagen och kvällen på egen hand. Kanske en promenad i den tropiska trädgården eller en tur in till den lilla byn La Fortuna. Frukost.

DAG 5

Efter frukost och beger ni er till det magnifika vattenfallet i La Fortuna. Det finns även andra utflykter att välja som kan bokas på plats t.ex bad i varma källor inklusive middag. Frukost.

DAG 6

Resan fortsätter med båt över Arenalsjön och sedan buss till Monteverdes regnskog och hotellet. Monteverde har en otrolig natur med ca 2500 olika sorters växter varav 490 är orkidéer. Här är det inte ovanligt att man ser en kolibri ute i trädgården. Eftermiddagen och kvällen på egen hand. Frukost.

DAG 7

I dag går ni på en guidad tur i regnskogen på stigar och hängbroar i en otrolig natur. Guiden berättar om all växtlighet. Ni besöker även ett fjärilshus och en ”matstation” för kolibris. Här finns även möjlighet att boka på andra utflykter t.ex. canopy, linbana mellan trädtopparna. Frukost.

DAG 8

Sista dagen på rundresan går från regnskogen till Guanacastes vita stränder. Ni anländer till den lilla byn Flamingo på Stilla Havskusten och hotellet Flamingo Beach som ligger på den 1,6 km långa stranden. Frukost.

DAG 9 - 14

Nu har ni en hel vecka (eller så många dagar ni önskar) med sol och bad. Här kan ni också boka på utflykter på plats t.ex. katamaransegling i solnedgången, djuphavsfiske, ridning, hyra bil eller bara slappa vid poolen. I Flamingo finns flera trevliga restauranger bl.a. Coco Loco som ligger direkt på stranden. Frukost.

DAG 15 

Efter frukost lämnar ni Flamingo under förmiddagen och bussen tar er till flygplatsen i San José, där ett kvällsflyg hem väntar.

DAG 16

Efter en mellanlandning ankommer ni Arlanda fram emot mot kvällskvisten.

 

 

 

 

Rundresa 2018

Antal dagar: 16 

I prisexemplet ingår:

  • Flygresa från Arlanda (med mellanlandning) till San José – Costa Rica t/r, flygskatter
  • Transfer flygplats-hotell i San José
  • 1 övernattning, del i dubbelrum inkl. frukost
  • Rundresa med buss och svensktalande lokalguide enligt program 6 dagar
  • 6 övernattningar del i dubbelrum, inklusive frukost, 2 lunch och 2 middagar
  • 7 övernattningar på fyrstjärnigt hotell direkt på stranden i Flamingo, del i dubbelrum med balkong och poolview, frukost

Prisexempel från 29.995 kr/person i delat dubbelrum

Med reservation för prisändringar och andra händelser som står utanför vår kontroll.

 
Resorna genomförs enligt paketreselagen och de allmänna resevillkoren.

Kontakta ditt Resecity kontor för information och bokning 

 

Arenal

 

Flamingo Beach

 

Gaudy Leaf frog

 

Solnedgång Flamingo Beach