Alperna med Club Med | Resecity - rätt resa till bäst pris

Alperna med Club Med

Välkommen in till din närmaste Resecity butik och hämta den nya broschyren! Bokningsförfrågan kan du göra på clubmed@resecity.se

För dig som älskar skidåkning har Club Med många skidorter att välja mellan i Frankrike men även i Italien och Schweiz. Alperna är lika populärt på sommaren som vintern, tack vare de fina vandringslederna - upptäck även sommaren i alperna. Om du åker till alperna på vintern så finns det på många orter ett stort utbud även för den som inte åker utför, t.ex så är Cervinia, Val d'Isère och Chamonix trevliga byar att bara strosa runt i. Längdåkning på fina spår finns i bl.a. Val Thorens och Saint-Moritz. Ski in ski out, stå på skidor utanför dörren gör du i Val d'Isère,  

Allt det här ingår i en Club Med "All Inclusive" skidresa:

 • Flyg (valfritt)
 • Boende
 • Alla måltider; frukost, lunch & middag
 • Bordsdrycker inkl. vin och öl
 • Öppen bar och snacks samt kvällsunderhållning
 • Sportaktiviteter med eller utan instruktör
 • Barn under 4 år bor gratis på skiddestinationer
 • Liftkort (från 4 år)
 • Grupplektioner för alla nivåer. 
 • Speciellt skidprogram för ungdomar mellan 11-17 år
 • Club Med Fitness, lokal för gym och konditions- och styrketräning.
 • Inomhuspool
 • Kvällsunderhållning

 

ALPERNA - skidåkning på vintern och vandring på sommaren

Cervinia 4* Italien för livsnjutaren som gillar vin & pasta på en solig terass lika mycket som skidåkning.
Chamonix 4* en legendarisk ort i franska alperna både för skidåkare, bergsklättrare och vandrare som vill utmana Mont Blanc.
Serre Chevalier 3* i den soliga södra delen av franska alperna - här finns allt för familjen.
Val d'Isère 4-5* en genui bergsby med fantastisk skidåkning, området Espace Killy, bjuder på utmaningar.
Valmorel 4* är en trivsam lite ort som passar barnfamiljerna som vill ta det lugnt.
Val Thorens 4* Tre Dalarna/Les Trois Vallées för dig som gillar skidåkning på hög höjd och nattliv.
Saint-Moritz 4* i Schweiz kan du njuta av en kosmopolitisk atmosfär på soliga sluttningar.  

 

Club Med Cervinia 4* ITALIEN
Italien för livsnjutaren som gillar vin & pasta på en solig terrass lika mycket som skidåkning. Upplev ”La Dolce Vita” på en skidort belägen vid foten av Monte Cervino glaciären. Resorten ligger på 2050 m höjd och skidområdet på 1524-3900 meters höjd. 360 km preparerade blå, röda och svarta backar. Cervinia är omgiven av två Europas mest kända berg Matterhorn och Monte Rosa.

Boende: Hotellet består av två sammanlänkade byggnader Cristallo och Cristallino med totalt 199 rum. Club Med har flera restauranger (varav 2-3 ligger uppe i backarna) och barer. Inomhus pool, fitness center, gym, olika klasser, bordtennis. Club Med Spa by DECLEOR med flera behandlingsrum och relax rum.

Deluxe rum - ligger i Cristallino delen och är rymliga rum med egen lounge, kaffe- och tekokare.

Club rum - finns i båda byggnaderna och är bekväma och funktionellt inredda standard rum. Connecting door finns att få, passar för familjer.

Sviter - rum med förstklassig komfort och extra service.

I Cervinia är maten superb och det märks verkligen att Club Meds kockar gör allt för att du ska få en fantastisk och underhållande måltid. Här serveras läckra och kreativa rätter, så titta förbi ”The Cervino” som har tilldelas "Table Coup de Coeur" status. Här erbjuds rätter från det Italienska köket med panoramautsikt över Matterhorn. Club Med har även en restaurang belägen uppe i backen vid pisterna.

Barn och vuxna kan välja och blanda aktiviteter för att skapa den perfekta kombinationen mellan sport och avkoppling. Skidåkning i grupp eller lektioner i snowboard för alla nivåer – allt ingår, liksom liftkortet.

 

Club Med Chamonix 4* FRANKRIKE

En legendarisk ort i franska alperna både för skidåkare, bergsklättrare och vandrare som vill utmana Mont Blanc. Snösäkert, fenomenal skidåkning och grym offpist. Den kompletta skidsemestern hittar du i Chamonix.Kom hit om du vill uppleva Europas bästa skidåkning och den legendariska offpiståkningen. 

Boende: Hotellet med 249 rum ligger mindre än 5 minuters gångavstånd från centrum. Alla rum har TV, hårtork och safety-box. På anläggningen finns ett wellness centre, möjlighet att delta på pilateslektioner, gym och en uppvärmd utomhuspool. Här finns också  Club Med Spa by Cinq Mondes med flera behandlingsrum för massage, turkiskt bad, bastu och viloutrymmen för dig som vill njuta av avkoppling efter en dag i skidbacken.

Deluxe rum: Har en vardagsrumsdel med utsikt över Mont Blanc eller Brévent. Litet kylskåp samt kaffe/tekokare, badrock och tofflor.

Club rum: Är standardrum med möjlighet att boka rum med ”connecting door”.   

Sviter: Här bor högst upp i byggnaden, du bor bekvämt med sovrum och vardagsrum som erbjuder en drömvy av Mont Blanc. På rummen finns minibar, espressomaskin, badrock och tofflor. Dessutom möjlighet att få frukost på rummet.

Förutom huvudrestaurangen på Club Med finns också Le Refuge som serverar savoyardiska specialiteter som raclette och fondue. Uppe i pisterna finns ”Le Flégère” som serverar lunch. Chamonix har 182 km preparerade pister varav 12 svarta, 21 röda, 31 blå och 16 gröna. Men det är off-pist skidåkningen som gjort Chamonix känd. Skidåkning i grupp eller lektioner i snowboard för alla nivåer – allt ingår, liksom liftkortet.

Det finns en babyklubb för barn i åldrarna 4 – 24 månader mot extra avgift. På Club Med finns ett baby gym för din lilla småtting.

 

Club Med Serre Chevalier 3* FRANKRIKE

I den soliga södra delen av franska alperna finns allt för familjen. Serre Chevalier ligger i alpernas sydvästra del, nära Italien och tre timmar från Medelhavet och med cirka 300 soldagar per år. Området är utsträckt och skidåkningen ligger på mellan 1 200 och 2 800meters höjd. 250 km preparerade pister varav 15 svarta, 43 röda, 30 blå och 23 gröna.

Boende: Anläggningen är byggd som en liten by i châlet stil med hus av sten och trä. Belägen på en bergssluttning omgiven av lärkträd. Alla rum har TV, hårtork och safety-box. På anläggningen finns ett wellness centre, möjlighet att delta på pilateslektioner, gym och en inomhuspool med panoramafönster.

Deluxe rum: Rymliga rum med inredning i typisk savoyardisk stil. Minibar samt kaffe/tekokare, badrock och tofflor.

Club rum: Detta är standardrum i rutsik och mysig alpstil. Möjlighet att boka familjerum samt balkong.

Club Meds kockar tävlar i att vara innovativa och skapa måltider som överraskar dig. Men efter middagen, glöm inte att titta förbi baren ”The Izoard” med en fantastisk panoramautsikt över dalen.

På anläggningen finns Club Med Spa by Payot med flertalet behandlingsrum där du kan boka en massage eller ett helt Spa-paket. Här finns också turkisk bastu och bastu för dig som bokat ett halvdagspaket. Koppla av mellan behandlingarna ”Zen rummet” med en kopp te.

Skidåkning i grupp eller lektioner i snowboard för alla nivåer – allt ingår, liksom liftkortet. Här finns också ett multi sport program med möjlighet att testa fler tekniker och utmana sin skidåkning. Lugnare tempo kan man ta med snöskor eller stavgång.

Barnklubbar för åldrarna 4-23 mån*, 2-3 år*, 4-10 år samt för ungdomar mellan 11-17 år. * Mot extra avgift.

 

Club Med Val d'Isère 4-5* FRANKRIKE
En genuin bergsby med fantastisk skidåkning, området Espace Killy bjuder på utmaningar. Denna skidort har länge varit ett tillhåll för mästarna och sägs vara skidåkningens födelsestad. Byn är över 300 år och historien har satt sina spår, här ligger kyrkan mitt i byn, precis som det ska vara. Över allt vilar nationalhjälten Jean- Claude Killys ande och skidområdet är till och med döpt efter honom.  Här kommer det skidåkare från hela världen vilket har gett byn en internationell stämning.

Boende: Club Med ligger på en höjd av 1850 meter med en stor terrass med utsikt över Espace Killy. En modern anläggning med träfasad som smälter in perfekt med arkitekturen i Val d'Isère. Alla rum har TV, hårtork och safety-box. På anläggningen finns ett wellness centre, möjlighet att delta på pilateslektioner, gym och en inomhuspool med panoramafönster.

Deluxe rum: Generösa och rymliga rum med en lounge del. På rummen finns kylskåp, espressomaskin, badrock och tofflor.

Club rum: Eleganta och smakfullt inredda standardrum.

Sviter Le Refuge 5*: För dig som vill känna dig extra ompysslad och få en dos av lyx. Här bor du lite mer avskilt med egen lounge där du kan få ett glas Champagne på kvällen innan middagen. Du serveras frukost på rummet och har ”concierge service”. Samtidigt som du har tillgång till alla aktiviteter på hela Club Med anläggningen. Sviterna är antingen 42 eller 63 kvadratmeter för par eller familjer som behöver större utrymme. På rummen finns minibar, espressomaskin, badrock och tofflor. 

På Club Med finns restaurangen ”Le Bellevarde" med internationellt kök eller med olika teman, det finns smakupplevelser för alla. Restaurangen ”Le Châlet du Charvet” specialiserar sig på savoyardiska rätter som fondue och pierrade (du lagar till maten själv på en het stenhäll).

På Club Med Spa by Cinq Mondes med flertalet behandlingsrum där du kan boka en massage eller ett helt Spa-paket. Här finns också turkisk bastu och bastu för dig som bokat ett halvdagspaket.

”Espace Killy” med sin förstklassiga skidåkning ligger mellan 1 550 och 3 450 meter över havet. Här finns 300 km preparerade pister varav 26 svarta, 41, röda, 67 blå och 20 gröna. Här finns även en ”Snowpark”. Skidåkning i grupp eller lektioner i snowboard för alla nivåer – allt ingår och självklart ingår även liftkortet i priset.

 

Club Med Valmorel 4* FRANKRIKE 
Valmorel är en trivsam lite ort och en anläggning som passar barnfamiljerna som vill ta det lugnt. Valmorel kallas även "Valmorel La Belle" av lokalbefolkningen och betyder ”Den vackra”.  Byn ligger 45 minuter från Chamberys flygplats, vilket gör det till en perfekt skiddestination.

Boende: Club Med Valmorel  är en familjeanpassad anläggning byggd i naturmaterial som sten och trä. Den ligger i sluttningen i anslutning till skidbacken. På anläggningen finns ett wellness centre, möjlighet att delta på pilateslektioner, gym och en inomhuspool.

Deluxe rum: Rymliga och smakfullt inredda rum om 29 m² med en lounge för avkoppling. På rummen finns kylskåp, kaffe/tekokare, badrock och tofflor.

Club rum: Moderna och smakfullt inredda standard rum mellan 23 och 29 m. På rummet kaffe/tekokare. Möjlighet att boka rum med ”connecting door”.

Sviter Le Lodge 5*: För dig som vill känna dig extra ompysslad och få en dos av lyx. Här bor du lite mer avskilt med egen lounge där du kan njuta av ett glas Champagne på kvällen innan middagen. Du serveras frukost på rummet och har ”concierge service”. Samtidigt som du har tillgång till alla aktiviteter på hela Club Med anläggningen. På den egna terrassen kan du lapa sol och njuta av en fantastisk utsikt över dalgången. På rummen finns minibar, espressomaskin, badrock och tofflor.

På Club Med finns restaurangen ”La Laiterie” öppen för lunch och middag med internationellt kök och olika teman. Restaurangerna ”Les Cerfs” och ”La Céleste” har terrasser som hålls öppna från mitten av mars då man kan njuta av vårvädret.

Valmorel har 150 km preparerade pister, varav 8 svarta pister, 17 röda, 38 blå och 22 gröna. Skidåkning i grupp eller lektioner i snowboard för alla nivåer – allt ingår och självklart ingår även liftkortet i priset.

Barnklubbar för åldrarna 4-23 mån*, 2-3 år*, 4-10 år samt för ungdomar mellan 11-17 år. * Mot extra avgift.

 

Club Med Val Thorens Sensations 4* FRANKRIKE
Tre Dalarna/Les Trois Vallées för dig som gillar skidåkning på hög höjd och nattliv. Val Thorens är Europas högst belägna skidort – med över 600 kilometer preparerade pister och som för andra året i rad röstats fram till ”Världens bästa Skidort”. 

Boende: En anläggning i modern anda, designad av Sophie Jacqmin och Studio Arch. Rummen har en magnifik utsikt över skidområdet, med stora fönster för att ge maximal ljus. Anläggningens tre terrasser ligger med maximal exponering för solen. Club Med Sensations sticker verkligen ut från resten av arkitekturen i Val Thorens. Alla rum har TV, hårtork och safety-box. Det finns även ett litet Club Med Spa by Carita för den som vill unna sig något extra.

Deluxe rum: Rymliga och bekväma med en modern och ljus inredning. Här finns även en lounge-del. På rummen finns kaffe/tekokare, badrock och tofflor.

Club rum: Standardrum med modern ljus design. Möjlighet till ”connecting door” som kan passa barnfamiljer.

Sviter: Boende för lyx och med utrymme för avkoppling. De eleganta sviterna har en egen balkong. Möjlighet att boka med ”connecting door” till ett Club rum. På rummen finns espressomaskin, kaffe/tekokare, badrock och tofflor.

Juniorsvit: Gott om utrymme med en egen balkong med utsikt över bergen. Möjlighet att boka med ”connecting door” till ett Club rum. På rummen finns espressomaskin, kaffe/tekokare, badrock och tofflor.

På Club Med Sensations finns en huvudrestaurang som serverar den ”nya generationens” buffet med allt som hör alpvärlden till. På Epicurious Gourmet Lounge får man mot en extra kostnad njuta av stjärnkocken Edouard Loubet’s avsmakningsmeny. Edouard Loubet som föddes i Val Thorens har två Michelinstjärnor. För den som vill koppla av på rummet finns även en Take-away restaurang.

Val Thorens har 600 km preparerade pister varav 35 svarta, 110 röda, 104 blå och 68 gröna. Här finns också 130 km längdåkningsspår. Skidåkning i grupp eller lektioner i snowboard för alla nivåer – allt ingår och självklart ingår även liftkortet i priset. I Val Thorens finns oändliga möjligheter till sportaktiviteter.

 

Club Med Saint-Moritz 4* SCHWEIZ
Exklusiva Saint–Moritz i Schweiz, har stått värd för de olympiska spelen två gånger och även för flertalet världscuptävlingar. Här kan du njuta av en kosmopolitisk atmosfär på soliga sluttningar. Byn är högt belägen 1 850 meter över havet och delar av skidsystemet tar dig upp på över 3000 meter. Här kan du uppleva häst- och hundkapplöpningar, polo och ”Cresta Run” på den närbelägna frusna sjön.

Boende: På Club Med Saint-Moritz Roi Soleil finns bara en rumskategori. Alla rum har TV, hårtork kaffe/tekokare och safety-box. På anläggningen finns ett litet gym, turkisk bastu, vanlig bastu och en inomhuspool.

Club rum
: Är den enda rumskategorin på anläggningen. Rummen erbjuder en bra standard och komfort med alla faciliteter och tjänster som är nödvändiga för ditt välbefinnande. Vill du uppleva lite lyx så ska du boka ”Peak View Club Room”. Det är bekväma och eleganta rum med utsikt över topparna, som ligger på 3, 4 och 5 våningen. Familjerum med två sovrum finns också.

Maten är ett måste i Saint-Moritz och det märker man när kocken vill ge dig det där lilla extra. Förutom restauranger på anläggningen finns ”Le Corviglia” uppe i backen på 2 550 meters höjd med en panoramautsikt över dalen. På Club Med finns också barer och en nattklubb.

I Saint-Moritz finns 350 km preparerade pister varav 35 svarta, 22 röda och 31 blå som ger skidåkaren ett bra urval av åkning. Skidåkning i grupp eller lektioner i snowboard för alla nivåer – allt ingår och självklart ingår även liftkortet i priset. Här finns också 222 km längdåkningsspår. För ungdomar mellan 11-17 år finns ett ”Multi Snow Sport Program”.

Klubbar för barn i åldrarna 4-10 år samt för ungdomar mellan 11-17 år.

 

 

Off pist i alperna

Sommar i alperna

Kockarna på Club Med är innovation

Club Med Cervinia Italien

Dubbelrum på Club Med Cervinia

Frukost före skidåkning

Med familjen på Club Med Chamonix

Chamonix med snöskor

Ostfondue i Chamonix

Club Med Serre Chevalier

Inomhus pool Club Med Serre Chevalier

Serre Chevalier i franska alperna

Franska ostar

Club Med Val d'Isere

Club Med Val d'Isere

Club Med lounge Val d'Isere

Club Med Valmorel

Club Med Valmorel lounge

Club Med Valmorel

Gourmetmat på Club Med

Club Med Val Thorens

Club Med Val Thorens lounge

Club Med Val Thorens

Sain Moritz Schweiz

Koppla av vid poolen

Club Med Saint-Moritz