BIG CITY New York | Resecity - rätt resa till bäst pris

BIG CITY New York

BIG CITY New York

BIG CITY är handplockade favoritresor för dig som vill ha unika upplevelser med rikt innehåll till fantastiska priser! Vi har valt ut New York, ett av våra mest populära resmål och erbjuder dig nu tre unika BIG CITY paket. Allt du behöver göra är att välja det paket som passar dig bäst!

BIG VALUE - Unika paketresor

Det blir inte mycket större än "The Big Apple". Här finns den bästa shoppingen, det största kulturutbudet och de bästa restaurangerna!

Vid Hudsonfloden tornar Frihetsgudinnan upp sig och hälsar dig välkommen till världsmetropolen New York, en stad med en oemotståndlig spontanitet och charm. Det är svårt att inte falla för Central Park eller det typiskt amerikanska Empire State Building, upplyst i rött, vitt och blått. Och New York ser faktiskt ännu bättre ut i verkligheten än på film! Det är i "staden som aldrig sover" du hittar stadsdelar som Manhattan, Staten Island, Bronx, Queens och Brooklyn.

Det är alltid något på gång i New York, chansen är stor att favoritbandet spelar eller att någon utställning du vill se har invigning. En bra ide är att i förväg kolla upp vad som händer när du är i stan. De stående sevärdheterna är Times Square, The Museum of Modern Art, Guggenheim Museet och American Museum of Natural History.

Kontakta ditt närmaste Resecity-kontor för bokning!

 

BIG CITY New York

BIG CITY hotell New York

Från pris per person med del i dubbelrum avser flyg från Stockholm/Köpenhamn. Vid avresa från Göteborg eller andra orter tillkommer eventuellt en tilläggskostnad. Enkelrumstillägg tillkommer. Vid avresa från Växjö tillkommer 500 kr/person.
 
Högsäsongstillägg tillkommer: 5/3 - 8/4 2018 med 1.595 kr/person samt 1/6 - 31/8 & 15/12 2018 - 7/1 2019 med 2.295 kr/person. Med reservation för slutförsäljning och ev. korrekturfel.

 

Mer info om upplevelserna som ingår i VALUE-paketet och i SUPER VALUE-paketet

Chicago

Nu har du chansen att uppleva 1920-talets jazziga Chicago! Chicago the Musical är en vågad, sensuell och sofistikerad musical och även den längst spelade amerikanska musikalen på Broadway. Med flera tunga priser i bagaget såsom sex Tony Awards, två Olivier Awards, en Grammy och stormande hyllningar - kan du vara säker på att du inter kommer att bli besviken! 

Historien handlar om två rivaliserande mörderskor som sitter inlåsta i Cook County fängelset. Nattklubbsstjärnan Velma avtjänade ett straff för att ha mördat sin make och syster efter att ha hittat dessa i sängen tillsammans. Sångerskan Roxie sitter av ett straff för att ha dödat älskaren hon haft bakom ryggen på sin man.

Harlem gospel tour

Följ med oss en söndagsmorgon till Harlem och lär dig hur det började som en holländsk landsbygd, för att sedan bli sommarparadis för New Yorks mest framstående familjer och till ett ”Mecka” för Afro-amerikanska författare och artister under slutet av seklet. Ta del av 60- och 70-talens problem fram till dagens pånyttfödda samhälle.

Under bussfärden kommer du att se kända sevärdheter som St. John Divine, Columbia University, City College, Morning Side Heights, Morris Jumel Mansion, Sylvan Terrace, Strivers Row and Sugar Hill, St. Nicholas Avenue där Duke Ellington bodde och den berömda 125:e gatan, Harlem USA, Cotton Club och Apollo Theater, Schomburg Center för forskning om Svart kultur.

Därefter får du följa med till en lokal församling för söndagens gudstjänst och uppleva den gripande kraften och styrkan med gospelmusik.

Helikopter

Upplev New York Harbors skönheten, inklusive en närbild av Frihetsgudinnan. Din färd över himlavalvet tar dig nära 120 år gamla Brooklyn Bridge, South Street Seaport, Governors Island och Ellis Island.

Du kommer att flyga uppför Hudsonfloden och njuta av sevärdheter som Chrysler- och Empire State Buildings, World Financial Center, Chelsea Piers, Jacob K. Javits Convention Center, Intrepid Sea, Air & Space Museum, Time Warner Center och Central Park.