Madeira

Madeira

Madeira - en ö full av kontraster

Vädret skiftar i takt med att du tar dig upp och ner mellan berg och dalar, eller från den ena sidan till den andra. Vad ön har att erbjuda visar även att Madeira är det bästa av två världar. Efter en dagsvandring i milslångt naturlandskap kan du enkelt sadla om för en tur på stan där det finns shopping, trendiga barer och lyxiga restauranger med Michelinstjärnor.

Madeira kan liknas vid en flytande trädgård ute i Atlanten. Naturen är så nära Nya Zeeland du kan komma utan att lämna Europa. Landskapet skiftar mellan otillgängliga bergspassager, djupa dalar, lummig skog, öde hedar och fruktplantager. På ön finns världens största urskog som blivit utsett till ett världsarv. Madeira är känt för sina levador, som byggdes från 1500-talet i syfte att bevattna jordbruket. Idag tjänar de ofta som vandringsleder genom den vackra naturen.

På Madeira råder utomordentliga förhållanden för utomhusaktiviteter i världsklass. De populäraste sporterna på ön är cykling, traillöpning, vågsurf och canyoning, en sport där man genom till exempel vandring, klättring eller nedstigning tar sig till någon av Madeiras alla natursköna platser. Det är lätt att boka turer och paket på plats med professionella guider som kan ön utan och innan, och som tar med dig till de mest sevärda omgivningarna.

  • Just nu får du 1.000 kr i rabatt per bokning till Madeira!
  • Välj den ort och det hotell som passar dig bäst!

Hotell Four Views Baia****
7 dagar fr. 3.758 kr/person
(räntefritt 359kr /månad*)
Ordinarie pris 4.258 kr/person - Spara 500 kr/person

Längre ner får du exempel på ett boendealternativ - för fler val, information och bokning - kontakta Resecity!

Vandring på Madeira  Hus på Madeira  Fiskeby

Du kan välja mellan hotell i Funchal, Caniço de Baixo och Santa Cruz. Funchal är öns huvudstad, som breder ut sig som en amfiteater på sluttningen ner mot Atlantens blåa hav. Här finns det bästa av två världar: stadsliv med restauranger, shopping och nattklubbar, samtidigt som Madeiras natur med grönskande berg och skogar ligger runt hörnet. Ungefär en mil från Funchal ligger Caniço de Baixo. Härifrån kan du besöka Funchal, samtidigt som du bor i en lugn stad precis invid Atlanten med gott om vandringsstråk i närheten. På Madeiras östkust ligger Santa Cruz, en lugn småstad med gator som kantas av mysiga butiker, caféer och några få restauranger. I stadens centrum finns klapperstensstranden Palmeiras med både hav och en poolanläggning.

Poolvy  Trädgårdar  Dubbelrum

Hotell Four Views Baia****

Hotell Four Views Baia bjuder på en slående utsikt över Funchalbukten, katedralen och gamla staden. Här kan du ligga en hel dag på solstolen vid poolen och bara njuta av de vackra vyerna. Poolområde med separat barnpool samt jacuzzi. Utomhuspoolen är uppvärmd under vintersäsongen till minst 20 grader. Pooltemperaturen kan dock sjunka några grader på morgnar, kvällar och vid dåligt väder. Gratis solstolar, parasoller och poolhanddukar. Poolbar, där det även serveras enklare rätter. Lyxa till det med en besök i spaet eller lite träning i fitnesscentret. På kvällarna är det trevligt att njuta av underhållning och livemusik.

På hotellet finns underhållning och livemusik. Restaurang som serverar både buffé och à la carte. Bar med livemusik. Paddeltennis och bordtennis mot avgift. Gratis biljard. Fitnesscenter samt spa med bastu och inomhuspool mot avgift. Frisör och skönhetssalong. Spelrum och tv-rum. Gratis WiFi i allmänna utrymmen och gratis internethörna. Tvättservice mot avgift. Lokal trafik.

Boende i dubbelrum med soffa, skrivbord, minibar samt kaffe- och tefaciliteter. Telefon och platt-tv. Gratis luftkonditionering. Deponering mot avgift. Gratis internet med kabel. Balkong (vissa rum har små balkonger), vissa med havsutsikt. Bad/dusch och wc. Städning 7 ggr/vecka. Observera att barn under två år räknas som person i extrabädd. Antal personer: 2 personer.

7 dagar fr. 3.758 kr/person (räntefritt 359kr /månad*)
Ordinarie pris 4.258 kr/person - Spara 500 kr/person

Priset beräknad på 2 vuxna som delar ett dubbelrum. Rabatten är avdragen i ovan prisexempel som avser avresa 4/12 2018 från Stockholm.

*Delbetala räntefritt upp till 12 månader med Resecity Travel Card, köpavgift på 295 kr tillkommer per köp.

Allt detta ingår:

  • Flyg till Madeira t&r
  • Flygskatt Sverige
  • Del i dubbelrum för 2 personer
  • Frukost

Avresor från Stockholm
Tisdagar 6/11 2018 - 29/1 2019

 

Avresor från Göteborg

Tisdagar 6/11 2018 - 29/1 2019

 

Avresor från Köpenhamn
Torsdagar 1/11 2018 - 30/1 2019

 

Spa  Restaurang  Hotellbar