Om Resecity | Resecity - rätt resa till bäst pris

Om Resecity

Resecity har bedrivit resebyråverksamhet sedan 1982, med första kontoret i Huddinge/Stockholm. Idag har Resecity elva kontor i Sverige på följande orter: Borlänge, Huddinge, Hudiksvall, Härnösand, Ljusdal, Mora, Motala, Nyköping, Söderhamn, Västervik och Örebro. Resecity har runt 50 anställda inklusive regions- och resebyråchefer. Marknaden utgörs både av företags- och privatresekunder, med en fördelning på ca 60% respektive 40 %. Inom segmentet företagskunder är en stor del av kunderna inom offentlig förvaltning; landsting, högskolor och ett flertal kommuner.

Thomas Grünwald startade resebyrån 1989 och var dominerande ägare i bolaget 1989-2016. Den 30/9 2016 förvärvades Resecity av Taptum AB som sedan tidigare förvärvat BIG Travel.

Från den 1 maj 2017 finns varumärkena BIG Travel och Resecity i den gemensamma koncernen BIG Travel Sweden AB.

Tillsammans omsätter den nya organisationen ca 1,3 miljarder kronor. Styrelsen har sitt säte i Stockholms Län. Tidigare ägaren Thomas Grünwald sitter fortsättningsvis kvar i styrelsen. 

Resecity är medlemmar av Svenska Resebyråföreningen (SRF) och samtliga kontor har egna biljetträttigheter och avtal med IATA och SJ och de olika charter- och lågprisflygbolagen. 

Inom gruppen finns fastlagd jämställdhetspolicy, krismanual, kvalitetssäkringsprogram och miljöledningsprogram. Resecity kommer inom kort att ISO9001 certifieras. För din trygghet ställer vi erforderliga garantier till Kammarkollegiet!

Resecity har från den 1 maj 2017 ett nytt Org.nr. 556260-2838, 
BIG Travel Sweden AB
.
 
 
 
 
 
 
 

  

 

 

New York

 

ResecityKarta