Nyheter | Resecity - rätt resa till bäst pris

Nyheter

Nya visumregler i Kina

Från och med 1 december 2017 krävs det att samtliga resenärer till Kina i åldrarna 14 -70 år lämnar biometriska rutiner för att ansöka om visum till Kina. Det innebär att alla resenärer personligen måste gå till viseringscentret och lämna fingeravtryck. Detta görs personligen på inbokad tid hos konsulatet. Fingeravtrycket lagras i 5 år och under den perioden kan man ansöka om visum utan personligt besök.  

Pappersansökningarna kommer också att ersättas av ett onlineformulär. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader från inlämnandet på ambassaden, med ett ostämplat dubbeluppslag (två sidor). Passet får inte vara trasigt eller sprucket. 

Visum söker man på China Visa Application Service Center i Stockholm eller i Göteborg.

Läs mer

Vi stödjer Min Stora Dag

Min Stora Dag

BIG Travel Sweden AB stödjer Min Stora Dag. En välgörenhetsorganisation som vill ge en ovärderlig paus i ett sjukt barns tillvaro. När sjukhusdagarna är långa och behandlingarna tuffa får barnet något att längta till, uppleva och minnas. Det känns bra att kunna göra något positivt - tycker vi.

 

Läs mer

Viktig information med anledning av händelserna i Stockholm

Med anledning av incidenten med den lastbil som körde in i folkmassorna på Drottninggatan i Stockholm, har Resecity börjat kontakta sina resenärer/resebeställare som finns i Stockholm.

Våra tankar är med de drabbade och deras anhöriga

Sara Grün - VD - Krissamordnare

Läs mer

Hårdare krav på namnuppgifter i bokningar till USA

Viktigt att tänka på vid bokning av flygbiljett till USA. Hos bl.a. Delta Airlines (DL), United Airlines (UA) och American Airlines (AA) är det viktigt att hela resenärens för- och efternamn är med, precis som det står i passet. Delta kör numera med robotar som ”stämmer av” att namnen är korrekta och att alla förnamn är med. Om inte får passageraren böta med 50 Euro. Enligt uppgifter från DL nekar man inte resenärer att komma in i landet så länge ESTA och APIS är OK men vi rekommenderar å det starkaste att alla skriver sina namn enligt passet samt uppdaterar ev. bonuskort för att undvika onödiga problem.

Läs mer

FAAV Travel Invest förvärvar Resecity

FAAV Travel Invest förvärvar Resecity

Thomas Grünwald som varit huvudägare och drivit Resecity sedan 1982 har sålt resebyråkedjan till FAAV Travel Invest som i oktober 2015 förvärvade BIG Travel.

Resecity driver idag lokala resebyråer i Huddinge, Hudiksvall, Härnösand, Ljusdal, Motala, Mora, Nyköping, Söderhamn och Västervik. Marknaden utgörs både av företags- och privatresekunder, med en fördelning på ca 60 respektive 40 %. I segmentet företagskunder är en stor del av kunderna inom offentlig förvaltning.

"Resecity är ett mycket välskött företag och genom detta förvärv får vi en betydligt mer täckande lokal närvaro då Resecity finns representerade på ett antal orter där BIG Travel inte finns. Vi ser ett stort antal synergifördelar med förvärvet", kommenterar FAAV:s styrelseordförande och huvudägare Fredrik Skarke.

"Jag har stort förtroende för att de nya ägarna kommer att förvalta och utveckla Resecity framöver", säger Thomas Grünwald, som kommer att kvarstå i styrelsen för Resecity och även ingå i BIG Travels styrelse.

Ett samgående mellan de två resebyråkedjorna är planerad att vara genomförd under våren 2017. Respektive varumärke kommer fortsatt att verka ut mot marknaden i en gemensam organisation. I samband med förvärvet utses BIG Travels VD till koncernchef och Resecitys VD Sara Grün till vice koncernchef för de samgående organisationerna.

"Jag ser väldigt positivt på de synergier som vi gemensamt uppnår genom detta samgående. Dessutom utökar vi vår lokala gemensamma närvaro på marknaden och ska där ge ett förbättrat erbjudande till kunden genom en förstärkt samverkan med dem", kommenterar Jan-Anders Holmqvist.

Frågor om samgåendet besvaras av Jan-Anders Holmqvist, 0706-177479 eller Sara Grün, 0702-111657.

 

Läs mer

Kina - nu gäller nya visumregler

Kinesiska muren

Kinas Ambassad informerar om nya krav för visum till Kina. De resenärer som söker visum och har pass utfärdade efter 1 januari 2014 skall bifoga det tidigare passet. Det utgångna passet bifogas i original eller som kopia på samtliga 34 sidor i passet. Ansökningar som inte lämnas in med giltigt och utgånget pass tas emot men anses inkompletta, dessa behandlas av ambassaden på obestämd behandlingstid.

Ordinarie behandlingstid är 4 arbetsdagar och är fortsatt för kompletta ansökningar som lämnas in till ambassaden. Är det längre än 3 månader mellan utfärdandedatum på det giltiga passet och det tidigare passets utgångsdatum så skall ett intyg bifogas ansökan. Intyget skall innehållande en förklaring på varför resenären varit utan pass under denna period.

Du kan få hjälp med visum av Visumservice.

Läs mer

Följ UD's reseinformation om Turkiet

Resecity arbetar med att kontakta resenärer som finns på resande fot i Turkiet. För resenärer som reser med någon svensk arrangör (Ving, Apollo m.fl.) ska ni först och främst följa arrangörens anvisningar. I övrigt råder vi alla att följa UD's reseinformation gällande Turkiet.

Läs mer

Viktig information om SAS strejken

Fortsatt strejk hos SAS. På grund av strejk är många flygavgångar inställda. Våra resesäljare arbetar kontinuerligt med att kontakta våra berörda kunder.
Mer information hittar du på Swedavia (Sveriges flygplatser) och SAS respektive hemsidor.
SAS trafikinformationSAS flygstatus ser du här.
Har du bokat en charter som berörs av strejken, kontakta det aktuella charterbolaget för information.
För våra företags och avtalskunder har vi Egencias kostnadsbelagda 24-tim jour, tel. 08-6650757 vid akuta ärenden efter kontorstid.

Läs mer

SJ sänker priset för pensionärerna

Tidigare har man behövt vara med i SJ Prio eller i en pensionärsorganisation för att få pensionärsrabatt hos SJ. Nu räcker det att man är över 65 år. Alla över 65 år kommer att få 10%t rabatt på resor hos SJ från och med nu. Erbjudandet gäller både för dag- och nattåg.

"Pensionärer är en viktig målgrupp för oss. Det känns väldigt roligt att lansera en fast rabatt till en så resvan och köpstark kundgrupp. Förhoppningsvis lockar den nya pensionärsrabatten till att ännu fler kommer resa med SJ", säger Maria Hofberg, SJs prissättningsansvarig i ett pressmeddelande.

Tidigare har man behövt vara medlem i SJ Prio eller i en pensionärsorganisation för att få SJ:s pensionärsrabatt. Nu försvinner det kravet. Det enda man behöver att göra är att kryssa i resekategorin ”pensionär” för att få rabatten. Denna nyhet är en stor förenkling mot tidigare och den ger också alla Sveriges pensionärer möjlighet att på ett smidigt nyttja SJ:s rabatter och resa billigare. Rabatten gäller även för alla förtidspensionärer. Möjligheten för pensionärer att köpa sista minuten-biljetter (som är billigare), ett dygn innan avresa, finns kvar.

SJ snabbtåg Stockholm Göteborg

Läs mer

E-pass för inresa till USA från 1 april 2016

 

Observera att E-pass är obligatoriskt på resa till/via USA från 1 april 2016. Detta enligt Visa Waiver Program (VWP). Dessutom måste man  inneha en godkänd ESTA-ansökan. Ett e-pass, som har en särskild symbol på passets framsida, är en säkrare typ av pass med ett inbäddat elektroniskt chip. E-passet utfärdas av behörig myndighet och måste uppfylla internationella normer för säkerställande och lagring av information om innehavaren. Sverige började utfärda E-pass 2012, så kontrollera när ditt pass utfärdades och att den har symbolen och är försett med elektroniskt chip. Passen kommer att kontrolleras manuellt på flygplatsen. Du måste ha ett maskinläsbart pass som ska vara giltigt under hela din vistelse i USA.

Om du inte har ett maskinläsbart pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, måste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

Läs mer

Turistskatt införs på Balearerna från 1 juli

Palma de Mallorca

Myndigheterna på öarna Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera har beslutat att införa en ny miljö- och hållbarhetsskatt (Eco-tax) från den 1 juli i år. Skatten gäller för alla typer av turistinkvarteringar på öarna och
varierar från 0,50–2 euro per natt och person beroende på inkvarteringens standard och säsong.
Barn under 16 år undantas från skatten som kommer att tas ut av hotellen/ boendet på plats.
För turister som är inkvarterade under en längre period än nio dagar i sträck, är tanken att skatten
ska reduceras, detta är i skrivande stund dock inte helt klart än.

Researrangörer som sålt en resa innehållande inkvartering, behöver informera redan inbokade kunder och även säkerställa att nya kunder blir informerade. Att resan blir dyrare för dem som redan bokat innebär ingen rätt till avbokning eller prisreduktion, så länge prishöjningen faller inom ramen för vad som är tillåtna prisändringar
enligt SRFs resevillkor (minst 100 kronor och information ska ha lämnats senast 20 dagar före avresa).

Läs mer

Resecity lokaliserar sina kunder med "Travel Tracker"

Med anledning av morgonens händelser på Bryssels flygplats och centrala Bryssel söker nu Resecity sina resenärer genom systemet "Travel Tracker". På så sätt kan vi ta reda på var våra kunder och deras medarbetare befinner sig för att hjälpa dem i den här typen av nödsituationer.

Travel Tracker

Läs mer

Tappat ditt pass - vad gäller?

Från den 15 april gäller strängare regler för svenska pass, enligt ett riksdagsbeslut. Svenska medborgare ska kunna beviljas högst tre vanliga pass under en femårs-period. Om någon fått tre pass utfärdade inom de senaste fem åren, ska en ansökan om pass avslås. I dag finns inte några begränsningar för hur många pass som kan beviljas vid förlust av pass. Syftet är att komma åt missbruket av pass. 

En ny regel blir också att giltighetstiden för pass till barn sänks till tre år!

Dags att ansöka om nytt pass - kontakta polisens passexpedition!

 

Läs mer

Visumkrav Kanada från 15 mars 2016

Medborgare från länder som normalt är undantagna från viseringskrav till Kanada (inkluderar Sverige) måste från och med 15 mars 2016 ha en elektronisk resehandling, kallad eTA. (Electronic Travel Authorization). Gäller även om du bara stannar på en stop-over, byter flyg i Kanada. Ansökan görs online via länken nedan och innehåller frågor samt information som du hittar i ditt pass. Ansökan kostar $7 (kanadensisk dollar) och betalas med kreditkort vid ansökningstillfället. 

Länk till eTA ansökan

Reseinformation från Sveriges Ambassad Ottawa

Läs mer

Resecity och Birka Cruises i samarbete

M/S Birka

Pressinformation 2016-01-14

Resecity och Birka Cruises i samarbete 

Resecity inleder nu ett närmare samarbete med Sveriges enda renodlade kryssningsrederi, Birka Cruises, med bland annat unika reseerbjudanden till Resecitys kunder.

– Resecity är stolta över att kunna erbjuda alla Birka Cruises unika specialpriser till både privatresenärer och företagskunder! Vi ser en ökad efterfrågan på Birka Cruises utbud på de orter där vi har resebutiker. säger Sara Grün, VD Resecity. 

– Resecity är en stark återförsäljare med lokal förankring. Deras målgrupper med bland annat en stor andel företagskunder ligger helt i linje med vår satsning på grupp- och företagsresor samt på långkryssningar till bl. a. Köpenhamn, Tyskland, Höga Kusten och Gotland, säger Susanne Lundström, försäljningschef hos Birka Cruises.

Samarbetet innebär att Resecity blir enda återförsäljare av Birkas produkter på utvalda orter i Sverige! Resecity blir Birkas förlängda arm vilket ger resenärerna bättre service på dessa orter. 

För mer information
Sara Grün, VD Resecity-gruppen, tel: 0702-11 16 57

Susanne Lundström, försäljningschef Birka Cruises, tel: 076-169 87 40. 

Birka Cruises erbjuder skärgårdsinspirerade kryssningsupplevelser sedan 1971. Rederiet kryssar alla dagar i veckan från Stockholm via Mariehamn med kryssningsfartyget M/S Birka. Sommartid görs dessutom långkryssningar till utvalda destinationer runt Östersjön. Företaget är miljöcertifierat enligt ISO14001. M/S Birka är ett av världens mest miljöanpassade kryssningsfartyg. Fartyget har ett slutet avloppssystem och allt avloppsvatten pumpas iland till reningsverk – inget släpps ut i Östersjön. Birka Cruises ingår i Eckerökoncernen med 1 350 anställda och en årsomsättning på 240 miljoner euro.

Resecity har bedrivit resebyråverksamhet sedan 1982, med första kontoret i Huddinge/Stockholm. Nu har Resecity tio kontor i Sverige på följande orter: Huddinge, Hudiksvall, Härnösand, Ljusdal, Mora, Motala, Nyköping, Söderhamn och Västervik. Marknaden utgörs både av företags- och privatresekunder, med en fördelning på ca 60 respektive 40 %. Inom segmentet företagskunder är en stor del av kunderna inom offentlig förvaltning; landsting, högskolor och ett flertal kommuner. Resecity-gruppen säljer resor för en miljon kronor varje dag! Vår affärsidé är att alltid hitta rätt resa till bäst pris! Ring Resecitys egen Birka-telefon för bokning och förfrågan om våra specialpriser: 026-678 58 66

Läs mer

Resecity i Härnösand stöder hjälpinsatsen Gula Båtarna i Medelhavet

Resecity i Härnösand skänker 5:-/resenär under november-december till hjälpinsatsen ”Gula båtarna” i Medelhavet.
Sjöräddningssällskapet åker ner till Grekland för att på plats hjälpa till. Räddningsarbetet kommer att genomföras i nära samarbete med Hellenic Rescue Team, den grekiska motsvarigheten till Sjöräddningssällskapet. Sjöräddningsbåtarna kommer att patrullera den del av den grekiska övärlden som gränsar mot Turkiet, där tusentals människor varje dag flyr över havet i undermåliga och överfyllda båtar. Det behövs som vi alla läst i tidningarna och sett på TV, akuta insatser för att hjälpa flyktingarna på Medelhavet. Bland annat kan liv räddas när människor hamnar i sjönöd.

Till förmån för Sjöräddningssällskapet har det startats en kampanj ”Gula båtarna” med målet att skicka minst två båtar till det krisdrabbade området. Och det måste gå snabbt, så din insats är viktig! Ju mer pengar vi får in, desto fler liv kan vi rädda. Bidra även du!  
Följ Sjöräddningssällskapets insatser här! 
Så här säger Robert Aschberg...

Läs mer

Tåg mellan flygplatsen och Helsingfors centrum

Nu kan du ta tåget mellan Helsingfors flygplats och Helsingfors centrum. Det finns en rad olika biljettvarianter att välja på. Enkelbiljett köper du i biljettautomater på flygplatsen eller ombord på tåget. Du kan också köpa säsongskort eller 24-timmarskort, som gäller för Helsingfors kollektivtrafik under ett dygn. Den kostar 12 euro och gäller för ett obegränsat antal resor under 24 timmar inom Helsingfors, Vanda, Esbo och Grankulla.

Läs mer

SAS flyger till Hong Kong från Stockholm

SAS flyger till Hongkong från Stockholm

Med start 10 september 2015 erbjuder SAS direktflyg från Stockholm till Hong Kong 5 dagar i veckan; måndagar, torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar.

Alltid inkluderat i din flygbiljett till Hong Kong: 1 x à 23 kg bagage, val av sittplats 22 timmar innan avgång och mycket mer… Det tar cirka 10 timmar och 20 minuter att flyga till Hong Kong i Kina, men oavsett om du är ombord på en kort- eller långdistansflygning vill SAS att du ska få en sådan bekväm flygresa som möjligt. SAS bjuder på mat & dryck ombord samt ger dig bästa möjliga service. Ett stort underhållningsutbud i form av video on demand samt musik finns att tillgå för att göra resan extra trivsam. Mycket ingår i din flygbiljett när du flyger till Hongkong med SAS. SAS tänker på det mesta före, under och efter flygresan: 1 bagage à 23 kg 24 timmars öppet köp Incheckning online Barnrabatt upp till 90 % Mat & dryck ombord (ingår alltid på SAS långlinjer). 

Ett av Hong Kongs "måsten"; en tur med Peak Tram, den kanske roligaste tågresa du någonsin kommer uppleva. Peak Tram öppnades ursprungligen 1888, för att användas exklusivt av den brittiske guvernören Sir George William Des Vœux, hans dignitärer och gäster på Victoria Peak Mountain. Idag besöks Peak Tram av över 4 miljoner turister varje år. Den förvånansvärt snabba resan varar bara 7 minuter men utsikten från toppen slår allt du kan hitta i Hong Kong och får absolut inte missas om du är i stan.

Läs mer

Strikta bestämmelser för resa med barn till och från Sydafrika

 

Sydafrikanska ambassaden påpekar att den svenska motsvarigheten till ett "Unabridged Birth Certificate"
kallas Personbevis 120 med alla relationer och kan beställas hos Skatteverket, dock endast via
telefon 0771-567 567. Personbeviset måste vara utfärdat på engelska samt stämplat och underskrivet
av Skatteverket.

Det ”Letter of Consent” (godkännande i form av ett intyg på engelska), som föräldrar som reser
ensamma med barn ska ha med sig
, har sydafrikanska inrikesministeriet, Dept. of Home Affairs,
lagt ut på sin hemsida i form av ett pdf-dokument, "Parental Consent Affidavit".

Länk till denna hemsida är: http://www.home-affairs.gov.za. Dokumentet finns under fliken IMMIGRATION
(klicka inte på fliken, bara håll pekaren på den). Dokumentet, som också kan hämtas upp här, ska fyllas i
av resenärer som från och med den 1 juni 2015 reser med barn till Sydafrika. Intyget ska vara vidimerat
av Commissioner of Oaths (finns på konsulatet i Stockholm) eller av Notarius Publicus Förteckning över
Notarius Publicus i Sverige. Gå till fliken Människa & samhälle och vidare till Notarius Publicus!

Adressuppgift till:

SYDAFRIKANSKA AMBASSADEN SOUTH AFRICAN EMBASSY
Fleminggatan 20, 4th fl. S-112 26 Stockholm
Tel: +46 (0)8 24 39 50 Fax: +46 (0)8 660 71 36
Website: www.southafrica.se

Läs mer

Gratis eller billig mobiltelefoni på resan!

Med Resecity's nya partner MobiTrotter erbjuder vi alla våra kunder gratis eller billig surf
och mobiltelefoni vid utlandsresan. Tänk dig att slippa obehagliga överraskningar när
telefonräkningen kommer. Nu får du totalkoll på vad det kostar innan och under din
utlandsresa. Ladda ner apparna och sätt igång.

 • Med appen MobiTrotter och nya appen MobiTrotter WiFi slipper du dyra
  mobilräkningar efter resan. 
 • Du ringer gratis inom WiFi och spar upp till 95 % på vanliga samtal.  
 • Du behåller ditt eget nummer var du än reser.
 • Ladda ner apparna och prova gratis innan resan.
 • Resecitys gäster får 10 % rabatt på MobiTrotters redan låga priser.

Läs mer och beställ här!

Läs mer

Air France / KLM BlueBiz för affärsresenärer

BlueBiz bonusprogram  Air France KLM

BlueBiz är Air France KLMs bonusprogram för företag. BlueBiz är ett enkelt sätt för företagen att
göra besparing på resandet med Air France KLM.

Det är ingen förpliktelse eller kostnad för anmälan och programmet hanteras online. Alla resor genererar
bonus i form av Blue Credits = SEK. Pengarna läggs på ett online konto och kan användas för att köpa
biljetter eller uppgradering. Företaget avgör själva när och vem som skall använda bonusen.

Med Bluebiz program ingår det alltid en fri incheckad väska med KLM inom Europa.

Har någon av företagets anställda individuella bonuskort i Flying Blue så blir det dubbel bonus eftersom
både resenären och företaget erhåller bonus.

Vi hjälper er med anmälan och statistik kan sedan följas via en kod som Resecity lägger in i alla bokningar
som görs. Det behövs en kontaktperson från företaget, men hanteringen kan skötas av resebyrån om
man önskar.

Erbjudande: alla företag/kontaktperson som gör en anmälan genom Resecity under perioden maj - augusti
är automatisk med på utlottning av 2 biljetter till Amsterdam.

Har du frågor eller vill ha hjälp med anmälan är du välkommen att kontakta Maria Keren på Air France KLM
e-mail: maria.keren@klm.com, mobil 0708-991732.

Läs mer

Nya regler för pass vid inresa till Turkiet

 Resecity bokar charter med Vingresor till Turkiet 

Från 1 januari 2015 ska den som vill resa in i Turkiet ha ett pass med minst 150 dagars giltighetstid vid utresa. Bestämmelsen tillämpas redan.


Nya visumregler:
Som SRF tidigare meddelat kommer Turkiet att avskaffa möjligheten för resenärer att få visum vid ankomsten till landet. Medborgare i följande länder måste söka elektroniskt visum, E-visum, innan de reser till Turkiet oavsett hur länge de avser att stanna i landet. Under en övergångstid fram till 31 december 2014 kommer det dock att vara möjligt att även söka visum vid ankomsten till landet: Belgien, Irland, Kroatien, Nederländerna, Polen, Spanien, Storbritannien, Ungern och den grekcypriotiska delen av Cypern.

Ett e-visum krävs även för medborgare i följande länder, som önskar uppehålla sig i landet i mer än tre månader: Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Italien, Lettland (30 dagar), Litauen, Malta, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Sverige, Tjeckien och Tyskland (vissa särbestämmelser kan gälla).

Detta innebär att de nya viseringsreglerna är speciellt viktiga för medborgare i Belgien, Irland, Kroatien, Nederländerna, Polen, Spanien, Storbritannien, Ungern och den grekcypriotiska delen av Cypern, då de måste inneha ett giltigt visum för att kunna resa in i Turkiet. Från och med 2015 kan de alltså inte erhålla visum vid ankomsten till landet, även om de avser att endast stanna en kortare tid.

E-visum kan erhållas online via denna länk: https://www.evisa.gov.tr/en/

Läs mer

Emirates - Hello Tomorrow

Emirates Faldo Golf Course Dubai   

Med Emirates flyger du dagligen till Dubai, tidtabell 2014/15 från 26/10:

EK0158 Stockholm-Dubai 13:00-22:25
EK0157 Dubai-Stockholm 07:15-11:15

I den fria vikten väljer du själv vilket bagage du ska ha med (t.ex. golfbag + resväska).
För Economy Cass gäller totalt 30 kg för incheckat bagage + 7 kg handbagage. 
I Business Class 40 kg  + 12 kg.

Se världen med Emirates; flyg till Sydafrika, Mauritius, Seychellerna, Australien, Nya Zeeland m.fl.

Läs mer

Flygbussarna startar ny linje till Arlanda 1 mars

  Flygbussarna till Arlanda 

Det här är den största satsning som Flygbussarna har gjort på över tio år, säger John Strand, vd på Flygbussarna.

Avgångar finns var tjugonde minut under större delen av dygnet. Linjesträckningen går från Liljeholmen över Hornstull på Södermalm via Västerbron till Kungsholmen och vidare över Vasastan till Karolinska sjukhuset. Därefter går bussen direkt ut till Arlanda utan stopp längs motorvägen. Restiden från Liljeholmen till Arlanda är cirka 50 minuter och från Vasastan cirka 30 minuter.

På Resecity kan vi boka din resa från dörr till dörr.

Läs mer

Lufthansa inför ny kategori Premium Economy Class

   

Premium Economy är en helt ny ekonomiklass som införs snart på Lufthansas långdistansrutter.
Ett prisvärt alternativ för den som behöver högre komfort på långflygningar. De första stolarna
kommer finnas från december 2014 på alla Boeing 747-8 och kommer finnas på hela långdistans-
flottan inom tolv månader.

 • Totalt är det 3600 stolar på 106 flygplan som ska installeras, varje flygplan kommer ha
  mellan 21 och 52 stolar.
 • Benutrymmet ligger på 97+17cm med 3cm stolsbredd. Detta innebär upp till 50 procent
  mer plats än vanlig ekonomiklass.
 • Alla stolar har ett eget armstöd.
 • Benstöd kommer finnas och stolen kommer gå att luta 130 grader
 • Passagerare i Premium Economy kan ta med två incheckade bagage som får väga
  23 kg vardera. Alltså en extra väska mot ekonomiklass.
 • Passagerare kan även betala 25 euro för att få tillträde till Lufthansa businesslounger.
 • Ombord välkomnas man med en välkomstdryck och en flaska vatten samt en necessär.
 • Maten serveras på riktigt porslin.
 • Skärmen i Premium Economy är mellan 11 och 12 tum, lite större än i ekonomiklass.

Boka - De första biljetterna kommer finns nu till försäljning!

Läs mer

Resecity bokar MTR Express, snabbtåget mellan Stockholm - Göteborg

Res bekvämt oavsett om du bokar en Fix, Flex eller Plus-biljett. Trafikerar dagligen från den 21/3.

Läs mer

Fotboll & Sportresor

På Resecity kan du nu boka dina sport- och evenemangsresor. Du väljer om du vill boka online eller
kontakta ditt närmaste Resecitykontor för personlig service.

Vi bokar biljetter till fotboll, hockey, motorsport, idrottsevenemang, konserter, teater och mycket mer.
Du bestämmer om du vill ha:

 • Endast biljett
 • Biljett & Hotell
 • Biljett & Hotell & Flyg

Boka direkt - här!

Läs mer

Extra säkerhetskontroller vid direktflyg till USA

New York Departure NYC

Från onsdagen den 9 juli 2014 infördes extra säkerhetsåtgärder för flyg som går direkt till USA. De extra säkerhetskontrollerna sker vid avgångs-gaterna för USA-flyg och inte i den centrala säkerhetskontrollen. De beräknas inte påverka väntetiderna för passagerarna i någon större utsträckning.

Datorer, mobiltelefoner och annan elektronisk utrustning kontrolleras precis som vanligt tillsammans med övrigt handbagage. Utöver detta kan en passagerare bli ombedd att sätta på utrustningen för att visa att den fungerar normalt vid avgångsgaten. Det är därför viktigt att batterierna är laddade. Om kontrollen inte kan utföras kommer utrustningen inte att kunna medföras ombord.

Vi vill därför göra Er uppmärksamma på följande:

 • För säkerhets skull , kom i god tid till flygplatsen och till avgångsgaten
 • Se till att mobiltelefoner, datorer, surfplattor och annan elektronisk utrustning är uppladdad så att du kan visa i säkerhetskontrollen vid avgångsgaten att de fungerar normalt.
Läs mer

Resecitygruppen expanderar

Resecitygruppen expanderar med ett tionde försäljningskontor den 1/1-2015 genom att förvärva Reseshopen i Ljusdal AB med dess resebyråverksamhet. Läs hela pressmeddelandet!

Läs mer