Försäkringar | Resecity - rätt resa till bäst pris

Försäkringar

Försäkringar och avbeställningsskydd

En försäkring är ett viktigt skydd för dig som resenär om oförutsägbara händelser intfäffar. Det gäller såväl avbeställningsskydd som reseförsäkringar. Resecity samarbetar med Europeiska ERV och rekommenderar att du som kund tecknar en försäkring när du bokar din resa hos oss.

Nedan ser du exempel på några av de vanligaste typerna av försäkringar, men det finns många fler anpassade till din personliga situation.

 

Avbeställningsförsäkring (ex. Europeiska ERV)

Avboka och få pengar tillbaka när något oväntat händer. Resor, evenemang, hotellbokningar och biljetter är områden som Europeiska ERVs avbeställnings-försäkring täcker in. Försäkringen kostar 6% av beloppet du vill försäkra och är helt utan självrisk. Köps samtidigt som din resa eller inom 2 dagar från det du betalt resan.

Passar dig som:

  • vill ha ett skydd för om du måste avboka din resa, stugbokning och liknande på grund av sjukdom eller oförutsedda händelser
  • vill ha ett skydd när du inte kan gå på ett evenemang du köpt biljett till
  • vill försäkra dig om att du får alla pengar tillbaka
  • vill ha ett avbeställningsskydd som gäller för hela resesällskapet. Avbeställningsskyddet i betal- och bankkort gäller oftast bara för de som är skrivna på samma adress som kortinnehavaren.
  • vill ha ett avbeställningsskydd som även försäkrar syftet med din resa, t.ex. om du bryter handleden innan golfresan.

 

Reseförsäkring - semesterförsäkring (ex. Europeiska ERV)
Semesterförsäkringen är speciellt utformad för dig som vill utöka det reseskydd som finns i hemförsäkringen. Hemförsäkringens reseskydd täcker för de allra största kostnaderna, som till exempel sjukvård och hemtransport, men den täcker inte för den stora ekonomiska investering som en semesterresa innebär. Med Semesterförsäkringen kan du och din familj få en helt ny resa om någon i familjen blir ordinerad sängläge/vila på rummet mer än halva tiden av er resa. Du får dessutom ekonomisk ersättning för varje förstörd semesterdag, t.ex. om en öroninflammation hindrar dig från att bada under en sol- och badsemester. 

Semesterförsäkring kan köpas ända fram till din avresa, men måste vara betald före avresan. För att teckna Semesterförsäkringen måste du omfattas av en hemförsäkring som inkluderar ett reseskydd.

Kontakta din säljare på Resecity för information och bokning. 

Köp online med Europeiska ERV!

 

 

 

 ERV Europeiska

Fallet

Dubai Emirates Golf Course

Costa Rica sunset